Een strakke buik met deze tips

strakke buik tips

Natuurlijk wil iedereen rondhuppelen op het strand met een strak buikje. De lente komt er weer aan en dat betekent dat dit het juiste moment is om aan de slag te gaan om die strakke buik te kweken. Welke stappen je daarbij kunnen helpen, zetten we hieronder voor je op een rij.

Stap 1: Cardio

Om een strakke buik te krijgen is het belangrijk om het vetpercentage te verlagen. Dit kun je doen door calorieën te verbranden, bijvoorbeeld met cardio. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen of ga eens een kwartiertje op de crosstrainer staan. Ook kun je aan HIIT gaan doen om extra calorieën te verbranden. Het is wel belangrijk om te benoemen dat je niet té veel aan cardio moet doen, want dit kan negatief zijn voor jouw spiermassa.

Stap 2: Krachttraining

Naast cardio is het goed om aan krachttraining te doen. Ook dankzij krachttraining kun je namelijk calorieën verbranden, aangezien je met veel intensiteit oefeningen uitvoert. Je hartslag gaat hierdoor omhoog en daardoor verbrand je calorieën. Toch zul je lang niet zo veel calorieën verbranden als bij cardio. Het combineren van cardio en krachttraining is dan een goede optie. Bovendien kun je met krachttraining ook jouw spiermassa verhogen, terwijl je jouw vetpercentage verlaagt.

Daarnaast is het goed om in de sportschool compound oefeningen te doen. Dit zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen gebruikt en die dus ook meer energie van je vragen. Denk daarbij aan squats, deadlifts, bankdrukken en opdrukken. 

strakke buik tips

Stap 3: Letten op je voeding

Om vet te verliezen, is het belangrijk om op jouw voeding te letten. Je verliest namelijk pas vetten wanneer je je calorie-inname zal beperken. Gooi daarom jouw eetpatroon om probeer minder gedurende de dag te eten. Je kunt hiervoor een app gebruiken om bij te houden hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt, om hier inzicht in te krijgen. Bovendien is het natuurlijk belangrijk om zoete lekkernijen zoals chocolade en frisdranken te laten staan, net als zoutjes.

Stap 4: Buikspieroefeningen

Je ziet vaak dat mensen talloze buikspieroefeningen doen in de hoop dat ze een strakkere buik krijgen. Toch is dat niet helemaal waar. Je kunt wél een strakkere buik krijgen door buikspieroefeningen te doen wanneer je dit combineert met sporten en een gezonder eetpatroon. Buikspieroefeningen zorgen er namelijk voor dat je buikspieren sterker worden, niet dat je een strakker buikje krijgt.

Houd er rekening mee dat je niet binnen de kortste keren een platte buik krijgt. Dit heeft namelijk tijd nodig. Bovendien kan het ook per lichaam verschillen. De een heeft aanleg voor een plat buikje, terwijl het bij de ander moeizaam verloopt en er veel moeite in moet steken. 

Veelgestelde vragen

Kun je een strakke buik krijgen door veel buikspieroefeningen te doen?

Een strakke buik krijg je niet alleen door buikspieroefeningen te doen. Je moet vooral letten op jouw eetpatroon en daarnaast moet je het vetpercentage verlagen, door bijvoorbeeld aan cardio te doen.

Welke work-out is ideaal voor een platte buik?

Het is goed om te sporten voor een platte buik. Denk daarbij aan sporten zoals cardio- of krachttraining. Ook wandelen is een optie.

Hoe verlaag je je vetpercentage?

Om je vetpercentage te verlagen, moet je je calorie-inname verminderen. Nuttig daarom minder calorieën op een dag dan voorheen. Bovendien moet je ook bewegen om calorieën te verbranden.