Alles wat je moet weten over atletiek

Wanneer je wilt beginnen met de sport atletiek is het natuurlijk belangrijk dat je het één en ander weet over de sport. Atletiek wordt door veel mensen gespeeld en je moet gespecialiseerd zijn in verschillende sportonderdelen. Hieronder lees je alles wat je moet weten over de sport atletiek en wat je kunt verwachten.

Ontstaan van atletiek

Allereerst is het goed om te weten hoe de sport ontstaan is. Atletiek is namelijk één van de oudste sporten die er bestaat. Het begon allemaal vijftienhonderd voor Christus. De atletiek zoals we het nu kennen is begonnen in Engeland aan het eind van de zeventiende eeuw.  Atletiek wordt ook wel ‘de moeder der sporten’ genoemd aangezien het al een hele oude sport is. 

De verschillende onderdelen in atletiek

Atletiek is een verzamelnaam voor de verschillende sporten. Wanneer je atletiek wilt gaan doen is het dus verstandig dat je alle onderdelen goed beheerst. Allereerst moet je werken aan je conditie, een groot onderdeel van atletiek is namelijk hardlopen en marathonlopen. Daarnaast moet je ook de volgende onderdelen goed beheersen, hordelopen, discuswerpen, hoogspringen, kogelslingeren, speerwerpen en verspringen. Er zijn nog veel meer onderdelen die bij de sport atletiek passen. Mocht je nu atletiek willen spelen, bereid je er dus goed op voor dat het pittig kan zijn met alle onderdelen die bij de sport horen.

Wat moet je aanschaffen voordat je begint met atletiek?

Wanneer je gaat beginnen met atletiek is het belangrijk dat je de juiste spullen in huis haalt zodat je op een goede manier kunt gaan beginnen met sporten. Allereerst is de juiste kleding van belang aangezien je comfortabel wilt sporten. Kies daarom kleding die lekker zit en waar je goed in kunt sporten. In de winter is het verstandig om lange kleding aan te doen en in de zomer is het prettiger om korte sportkleding aan te schaffen. Verder zijn goede schoenen enorm belangrijk. Je wilt tijdens het rennen geen last krijgen van je voeten. Ook wil je genoeg grip in je schoenen hebben bijvoorbeeld tijdens het discuswerpen. Daarnaast moet je ook beschikken over een bidon zodat je genoeg te drinken hebt tijdens een wedstrijd of een training.

Een atletiekwedstrijd

Een wedstrijd spelen is natuurlijk waar je voor traint. Je wilt dus goed voorbereid aankomen. Maar hoe ziet een atletiekwedstrijd er eigenlijk uit? Allereerst is het belangrijk dat je voor de verschillende onderdelen die je uit gaat voeren goed getraind hebt. Je wilt namelijk de beste zijn in alle onderdelen. Voor de rest moet je alle spullen die je nodig hebt, goed in orde hebben. Betreedt de baan dan ook nooit zonder goede schoenen en doe de juiste kleding aan per onderdeel. Voor de rest moet je gewoon veel plezier hebben in de sport die je uitvoert. Op die manier blijft het leuk en kun je alleen nog maar beter worden!