De leukste sporten voor vrouwen in de sportschool

Leukste sporten voor vrouwen

In de sportschool zie je vaak mannen die hun spieren steeds groter willen maken. Toch zijn er ook genoeg vrouwen die naar de sportschool gaan, maar wat zijn nou de ultieme oefeningen en/ of groepsoefeningen voor vrouwen? Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste sporten voor vrouwen in de sportschool. 

Cardio 

Cardio is een van de meest populaire sporten voor vrouwen in de sportschool. Cardio kan je ook in een groepsvorm doen. Cardiotraining wordt gedaan door middel van verschillende soorten cardioapparaten. Als je het moeilijk vindt om jezelf tot het uiterste te drijven is een groepsles voor cardio het beste voor je. Je hebt dan altijd iemand aan je zijde die je tot het gaatje laat gaan. Op deze manier heb je aan het eind van de training een voldaan gevoel. 

Les Mills

Les Mills is nog een vrij onbekende sport. Ben jij een persoon die goed is in pasjes onthouden en wil je ondertussen veel verschillende soorten spiergroepen trainen? Dan is Les Mills zeker iets voor jou. Het is een soort van dans en fitnessles in één en dat werkt voor vele vrouwen heel goed. 

Curves

Curves-fitness is speciaal gemaakt voor vrouwen. Deze sport wordt namelijk vaak in speciale curvessportscholen gegeven. Tijdens deze training worden de vrouwen in een grote cirkel geplaatst met allemaal verschillende soorten curvesapparaten. Deze trainingen zijn zeer intensief en je traint hiermee je hele lichaam. Wil je dus heel graag sporten, maar wil je niet alleen en kan je jezelf niet tot het uiterste drijven? Neem dan eens een kijkje bij een curvesles. 

Zumba

Ben jij een persoon die niet echt van de fitnessapparaten houdt, dan is zumba de perfecte oplossing voor jou. Zumba is namelijk meer een soort dans- en fitnesssport. Je danst en sport in een groep met allemaal andere vrouwen. Op deze manier ben je goed in beweging en heb je het gezellig. 

Veelgestelde vragen

Welke sporten doen vrouwen het meeste?

De meest voorkomende sporten voor vrouwen zijn yoga, tennis, hardlopen en zwemmen. Vrouwen kiezen sneller voor deze sporten dan echt voor fitness. Dat komt omdat vrouwen als klein meisje al snel voor deze sporten kiezen en er dus een beetje inrollen. 

Wat vinden vrouwen de mooiste spieren?

Als je aan vrouwen vraagt wat ze de mooiste spieren bij mannen vinden, hoor je al snel dat ze kiezen voor de onderarmen.

Waarom gaan vrouwen naar de sportschool?

Steeds meer vrouwen gaan naar de sportschool om een mooi strak lichaam te kweken en voor veel vrouwen is het ook puur voor de gezelligheid.