De vijf meest bizarre onbekende sporten!

Zoals heel veel mensen weten is sporten goed voor je gezondheid. Je hebt natuurlijk de hele bekende sporten die iedereen kent zoals voetbal, volleybal of tennis. Maar je hebt ook hele bizarre sporten die helemaal niet zo bekend zijn. Kom erachter welke vijf bizarre sporten nog niet zo bekend zijn, maar dus wel bestaan.

1. Vrouwdragen

Deze sport komt van oorsprong uit Finland en is ideaal voor koppels: Vrouwdragen. Het is de bedoeling bij deze sport dat de man zijn vrouw als snelste over een parcours met allemaal obstakels draagt. Het parcours is maar liefst 254 meter en bestaat over het algemeen uit twee droge obstakels en één waterobstakel. Er zijn wel bepaalde regels die je moet volgen, zoals de vrouw moet minimaal 49 kilo wegen. En de recordhouder komt in het Guinness World Book of Records! 

2. Extreem strijken

Het klinkt misschien niet als een sport, maar toch wordt extreem strijken beschouwd als een echte sport. De sport is bedacht door Engelsman Phil ‘’ Steam’’ Shaw. Extreem strijken is een leuke manier om van een stom taakje iets leuks en avontuurlijks te maken. Als je mee wilt doen aan extreem strijken heb je een strijkijzer, strijkplank en een item nodig uit je kledingkast. De locatie wordt gekozen door de waaghals zelf. Hoe grappiger, moeilijker of gevaarlijker de locatie, hoe meer punten je uiteindelijk krijgt. 

3. Onderwaterhockey

Zoals de naam al zegt van deze sport, ga je echt onder water hockeyen. Het is dus een combinatie van zwemmen en hockeyen. Deze sport wordt gespeeld op de bodem van zwembaden en in teams van zes personen. Voor de rest is dit spel net zoals ‘normale’ hockey en ga je proberen om met een stick en een puck langs de tegenstander te gaan om een punt te scoren. Naast een stick en een puck hebben de spelers een snorkel, duikbril, handschoenen, zwemvinnen, bitje, een cap nodig en natuurlijk moet je ook lang genoeg je adem kunnen inhouden onder water. In Nederland zijn er al dertig teams die deze sport beoefenen. Het is inmiddels ook steeds populairder aan het worden en er worden zelfs wereldkampioenschappen gespeeld.

4. Scheenbeen schoppen

Deze sport klinkt niet alleen pijnlijk, maar dat is het ook nog eens. Aan het begin van de zeventiende eeuw bedacht een lokale Britse advocaat Robert Dover de ‘Cotswold olimpick games’ een spel die ze hier speelde was dus ook scheenbeen schoppen. Het spel gaat ook zoals het klinkt, het is dus de bedoeling dat je de scheenbenen gaat trappen van je tegenstander. Er zijn nog wel een paar regels in deze sport, namelijk een witte jas aantrekken, sportschoenen en – deze is niet verplicht – je mag wel stro in je sokken doen, zo komt het misschien nog wat zachter aan. Als het spel is begonnen, moet jij je tegenstander bij de schouders pakken en dan mag je elkaar een flinke schop geven tot de ander op de grond ligt. 

5. Zeemeerminfitness

Geen zin om naar de sportschool te gaan om je borst, buik en benen te trainen? Ga dan eens proberen of zeemeerminfitness wat voor je is. Tijdens deze sport bevind jij je in het water uiteraard. Je zal deze sport kunnen vergelijken met bootcamp, alleen dan in het water. Deze sport wordt op dit moment beoefend in Californië (Verenigde Staten). Een les duurt daar drie kwartier en het is een flinke work-out. Helaas kun je in Nederland deze sport nog niet beoefenen en is het ook niet echt populair, maar wil je nu echt heel graag dit doen, neem dan vooral een duik in een zwembad en zoek op YouTube ‘mermaid fitness’ op.