Hoe kies je de juiste bergschoenen?

Wanneer je op vakantie gaat naar een ver land met veel bergen, dan is het verstandig om goede bergschoenen aan te schaffen zodat je elke berg kan beklimmen die je maar wilt. Verder wil je tijdens het wandelen ook geen last hebben van blaren of zere voeten. Hieronder is voor jou op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste bergschoenen.

De juiste maat

Voordat je bergschoenen gaat kopen, is het verstandig dat je kiest voor de juiste maat. Meet dus eerst goed je voeten op voor je een beslissing maakt voor bergschoenen. Wanneer je niet de juiste maat schoenen hebt kun je last krijgen van blaren of kun je niet lekker comfortabel een berg beklimmen. Het is dus van belang dat je de goede maat schoenen te pakken hebt. Je kunt je voeten laten opmeten door iemand of je kunt zelf je voeten meten. Heb je dat gedaan? Dan ben je kalar om te kijken naar goede bergschoenen die helemaal passen bij jou en bij je voeten. 

Stevigheid

Wanneer je je voeten hebt opgemeten, dan is het tijd om te kijken voor coole bergschoenen waarmee je lekker en comfortabel kunt wandelen. Als je in de winkel staat met bergschoenen, dan is het verstandig om te kijken naar stevige bergschoenen. Je wilt namelijk stevig in je schoenen staan aangezien een berg zeer lastig is om te beklimmen. Ook wil je niet dat je zool bij het eerste beste steentje kapot gaat. Het is belangrijk dat je je veilig voelt in je schoenen en dat kan dus door middel van de stevigheid bij de enkels en bij de zolen. 

Comfortabel

Als laatste is het belangrijk dat je schoenen comfortabel zitten. Dat heeft natuurlijk met de maat te maken, maar je schoenen mogen ook nergens knellen of te strak zitten. Je wilt namelijk niet dat je last krijgt van je voeten door de schoenen. Verder moeten de schoenen ook een heel aantal kilometers mee kunnen. Bergschoenen koop je niet zo maar, kies dus de juiste schoenen uit en ga de berg op.

Veters of klitteband

Als laatste  moet je nog een keuze maken. Wat vind jij fijner vastzetten? Veters of klitteband? Met veters heb je altijd het risico dat het los gaat raken en dat je erover struikelt. Bij klitteband is dat gevaar niet. Ook kun je een combinatie gebruiken van beide sluitingen en dus extra veilig de bergen in gaan.