5x Beste Plyo Box

Een plyo box gebruik je voor oefeningen in de sportschool, maar als jij een plyo box aanschaft, kun je thuis ook deze oefeningen gaan doen. De plyo box wordt vaak gebruikt voor box jumps, crossfit, bootcampoefeningen en tijdens een revalidatieproces. De plyo box is er in verschillende maten en gemaakt van verschillende materiaal, zie hieronder een overzicht van de beste plyo boxen.

Lijst met 5 beste plyo boxen

Virtufit Plyo Box

Verbeter je explosiviteit en sprongkracht met deze stevige plyo box. Het is een 3-in-1 plyo box, dat betekent dat je 75, 60 en 50 cm hoog kan springen. De box is makkelijk te kantelen en je hebt dus op elke kant een andere hoogte. De vorm van trainen op deze plyo box wordt ook wel plyometrische training genaamd. En oefeningen die je op deze plyo box kan doen zijn onder andere lateral step overs, elevated push ups en burpee box jumps.

Fitness Plyo Box

Deze plyo box heeft ook drie verschillende hoogtes namelijk 40, 50 en 60 centimeter. Deze box is van hoge kwaliteit sterk multiplex hout, heeft een versterkte constructie aan de binnenzijde en heeft handige handvatten voor het verplaatsen van de plyo box. Daarnaast wordt deze box kant-en-klaar bij je geleverd en worden alle plyo boxen met de handgemaakt in hun eigen werkplaats.

Muscle Power Plyo Box

Deze box is handig voor de mensen die een beetje onhandig zijn want om deze plyo box zit een zachte laag. Deze laag zit over het hout en beschermt je benen tegen verwondingen als je een keer misspringt. De soft plyo box is kantelbaar en op iedere zijde te gebruiken. Zo kun je 51, 61 of 76 cm springen.

Sportbay Plyo Box

De zwarte plyo box is speciaal door zijn 3 trainingshoogtes. Verander de hoogte naar 50,8, 60,9 of 76,2 centimeter door de box op een andere zijde te leggen. Door te trainen met deze plyo box stimuleer je je spieren om zoveel mogelijk kracht te leveren in een relatief korte tijd. En voor een veilige training zijn de hoeken van de plyo box afgerond. Deze box moet je alleen nog zelf in elkaar zetten bij bezorging.

Body-Solid Plyo Box

Een must-have voor training op explosiviteit en snelheid. Atleten van alle niveaus gebruiken deze boxen voor verschillende oefeningen. Verbeter niet alleen je sprongkracht maar ook je grondsnelheid, uithoudingsvermogen en gezondheid. Je kunt de boxen eenvoudig stapelen en opbergen. De Plyo box wordt half voorgemonteerd, dus er is nog enige montage nodig.

Veelgestelde vragen

Welke verschillende oefeningen kunnen je doen met een plyo box?

Je kunt heel veel verschillende oefeningen doen met een plyo box, hierbij een paar voorbeelden: step ups, lateral step overs, burpee step overs, bulgarian split squats en natuurlijk box jumps.

Wat is het doel van een plyo box?

Met een plyo box train je zowel de kracht, explosiviteit en elasticiteit van je spieren. Wat stuk voor stuk ook goed is om blessures te helpen voorkomen. Daarnaast train je ook je conditie.

Van welk materiaal wordt een plyo box gemaakt?

De meeste plyo boxen zijn gemaakt van hout, soms zit er een zachte laag om heen. Enkele plyo boxen zijn gemaakt van staal, maar deze hebben dan ook maar 1 hoogte.

Bekijk hieronder de volledige top-5 plyo boxen