5x Beste Basketballen

Je hebt maar een paar dingen nodig voor een goede basketbalsessie. Een goede basketbal en een basketbalpaal zijn de basis, daarnaast heb je natuurlijk goede sportschoenen en kleding nodig, maar in de basis zijn het deze items. Aangezien een goede basketbal wel aan een paar dingen moet voldoen kan het moeilijk zijn om de perfecte bal te vinden. Kijk niet verder, want hier hebben we voor jou de vijf beste basketballen opgesomd.

Top 5 beste basketballen

Avento Basketbal

Deze rubberen basketbal van Avento kan je binnen en buiten gebruiken. Met deze basketbal kan je buiten in je eentje je technieken oefenen, maar ook binnen in een team een lekker potje basketballen. Door de butyl binnenbal is deze basketbal extra stevig en door de klassieke rubberen buitenkant heeft hij een goede grip.

Spalding Basketbal

Spalding heeft ontzettend veel verschillende basketballen. Dit is de Spalding Street Phantom basketbal. Dit is een outdoor basketbal, kortom een echte basketbal voor op je dichtstbijzijnde basketbalpleintje. Deze bal is gemaakt van duurzaam en stevig materiaal, daardoor zal hij lang mooi blijven.

New Port Basketbal

De New Port basketbal is ook een bal die je zowel binnen als buiten kan gebruiken. Dit is qua feel een klassieke basketbal, maar heeft echt een unieke look. Hij komt in een aantal leuke uitvoeringen met allemaal unieke kleuren.

Nike Basketbal

Deze basketbal van Nike is zowel voor volwassen als kinderen. Deze basketbal is geschikt voor binnen- en buiten gebruik. Hij is zeer duurzaam en gemaakt van rubber, nylon en synthetisch leer. Door de rubberen buitenkant heeft hij een goede grip. Hij heeft echt een mooie vintage basketbal look.

Molten Basketbal

De Molten basketbal is een rubberen bal die voornamelijk geschikt is voor recreatieve doeleinden en voor scholen. De bal is opgebouwd uit 12 panelen en is FIBA goedgekeurd. Hij is geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Veelgestelde vragen

Wat is belangrijk in een goede basketbal?

Het is natuurlijk belangrijk dat een basketbal aan al jouw eisen voldoet. Wil je buiten sporten? Koop dan natuurlijk een goede outdoor basketbal. Het is belangrijk dat je gemakkelijk rond kan dribbelen en de bal daarbij een goede grip heeft.

Kan je beter binnen of buiten basketballen? 

Het ligt er natuurlijk aan wat jij het leukste vindt. Binnen hoef je natuurlijk niet te dealen met de slechte weersomstandigheden, maar buiten in de frisse lucht sporten is natuurlijk een stuk beter.

Waar is basketballen goed voor?

Met basketballen versterk je jouw uithoudingsvermogen. Ook versterkt het je botstructuur. Net als veel andere sporten is het ook goed voor je mentale gezondheid en werkt het stressverminderend.

Bekijk hier nog een de volledige top-5: