5x Beste Tennisrackets Voor Kinderen

Voor je kind wil je natuurlijk alleen het allerbeste en daarom is het ook belangrijk dat ze een fijn tennisracket hebben. Want voor kinderen is het fijner om met een iets kleiner tennisracket te spelen dan voor volwassenen. Dus zie hieronder de beste tennisrackets voor kinderen.

Lijst met 5 beste tennisrackets voor kinderen

Dunlop tennisracket

Dit tennisracket van Dunlop is ideaal voor jonge recreatieve tennissers. Dit racket is vooral geschikt voor kinderen tussen 9 en 12 jaar oud die tussen de 137 cm en 152 meten. Met dit racket is makkelijk te spelen, ondersteunt het in hun stabiliteit en wendbaarheid. En je krijgt er ook nog eens een mooie hoes omheen zodat je hem makkelijk kan meenemen. 

Quick tennisracket

Bij dit tennisracket krijg je ook 3 tennisballen bijgeleverd, waardoor je meteen aan de slag kan! Dit racket is speciaal gemaakt voor kinderen en is het meest geschikt voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar oud. Het racket kan je in de kleuren oranje, rood en groen bestellen. Het racket is 238 gram, wordt bespannen aangeleverd en je krijgt er ook een hoes bij.

Angel tennisracket

Het bijzondere aan dit racket is dat je er een tennistrainer en bal met elastiek bij krijgt. Zo kun je thuis oefenen met tennissen en kun je daarna met het racket de baan op. Dit blauwgekleurde racket is ideaal voor de beginnende kinderen.

Babolat tennisracket

Met deze felgekleurde tennisracket sla jij elke bal raak. Dit racket is speciaal voor kinderen met een lichaamslengte van 130 tot 140 cm. Door het lichtgewicht aluminium en groot racketblad geeft dit racket veel power en wendbaarheid.  Het racket wordt met standaard bespanning geleverd en met hoes waarin je je racket kan doen.

Head tennisracket

Door speciale damp+ technologie isoleert het racket de impact van trillingen, daarom is dit racket ideaal voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Dit racket is ook zeer geschikt voor kinderen door de blauw/roze kleur en het handvat is wit met een patroon erop. Helaas wordt dit racket zonder hoes geleverd maar is het racket al wel standaard bespannen.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of een tennisracket geschikt is voor kinderen?

Meestal staat er in de beschrijving voor wie het racket geschikt is. Als er kinderen bij staat, is het racket geschikt.

Wat is een verschil tussen een racket voor kinderen en volwassenen?

Een racket voor kinderen is meestal lichter, heeft een beter balanspunt en het bladgrootte is meestal groter.

Vanaf wanneer kan je naar een volwassen tennisracket?

Ongeveer als je 1.50 m. bent, kun je overstappen naar een volwassen racket. Dit hangt natuurlijk ook van je niveau af maar dit kun je als uitgangspunt houden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 tennisrackets voor kinderen