5x Beste Bokshandschoenen

Een goed paar bokshandschoenen zijn natuurlijk essentieel voor een goede (kick)boks sessie. Dat is een van de basisitems die je nodig hebt om aan je bokstraining te beginnen. Dan is het niet gek dat je lang op zoek kan zijn naar het perfecte paar. In deze lijst staan de top-5 bokshandschoenen, hopelijk ben je zo een stukje geholpen in je zoektocht:

Lijst met 5 beste bokshandschoenen:

Adidas Speed 100 bokshandschoenen

De Adidas bokshandschoenen zijn perfect voor de beginnende en licht ervaren bokser. Voor de ervaren bokser wordt de Speed 175 of Speed 200 aangeraden. Deze handschoenen hebben goede PU kwaliteit en zijn goed voorgevormd voor de vuist. In de product omschrijving kan je goed zien welke maat je moet nemen.

Gladts bokshandschoenen

De bokshandschoenen van Gladts hebben een luxe uitstraling. Deze mooie zwarte handgemaakte bokshandschoenen zijn goed geschikt voor boksen, kickboksen, thaiboksen en muay thai. De handschoenen zijn van goed kwaliteit kunstleer en hebben een klittenbandsluiting die lang meegaat. De handschoenen worden geleverd in een verpakking waar je ook de handschoenen in kan bewaren.

Gorilla Wear bokshandschoenen

De Gorilla Wear Yeso bokshandschoenen zijn enorm sterke handschoenen. Deze handschoenen zijn ontwikkeld in samenwerking met drievoudig K1 Wereld kampioen Peter Aerts. De handschoenen van Gorilla Wear zijn multifunctioneel en bieden jou goede kwaliteit en topbescherming, zo verklein je de kans op een blessure.

Super Pro bokshandschoenen

De bokshandschoenen van Super Pro zijn gemaakt van duurzaam PU. De padding bestaat uit 1 stuk voor de optimale steun en comfort. Ook de klittenbandsluiting zorgt ervoor dat je pols stevig op zijn plek blijft. Deze handschoen is ook erg geschikt voor een beginner. Je hebt bij Super Pro de keuze uit veel leuke kleuren combinaties.

Joya bokshandschoenen

Dit model van Joya is perfect voor beginners en gevorderden. Ze zijn gemaakt van 100% skintex. Door de driedubbele foam padding hebben de handschoenen een goede schok absorptie. De handschoenen hebben mesh panelen waardoor ze een goede ventilatie hebben.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je bokshandschoenen nodig?

De bokshandschoenen zorgen voor veiligheid. Voor jou, maar ook voor je tegenstander. Door de handschoenen krijg je geen nare blessures.

Wat zijn boksbandages?

Boksbandages dienen als extra bescherming. Zo heb je extra ondersteuning en versteviging aan je polsen, knokkels, duimen en andere botjes in je handen. Ook absorberen boksbandages het zweet en zorgen ervoor dat je handschoenen langer meegaan.

Waar is boksen goed voor?

Naast dat boksen je fitter maakt, is het ook goed voor je mentale gezondheid. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen.