Bokshandschoenen, hoe kies ik de juiste?

Ben jij toe aan nieuwe bokshandschoenen, of denk je erover na om te beginnen met boksen? Dan heb je verschillende boksproducten nodig, zo ook bokshandschoenen. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten en wat is van belang bij het aanschaffen van bokshandschoenen? Hieronder lees je het allemaal. 

Kickbokshandschoenen en bokshandschoenen

Er zijn veel verschillende bokshandschoenen, die verschillen van vorm, maat en prijs. Zorg ervoor dat je bij de goede afdeling staat en niet bij de kickbokshandschoenen. Want alhoewel je met allebei kunt boksen, zijn ze zeker niet hetzelfde. Het verschil kun je zien bij de sluiting. De meeste bokshandschoenen hebben een klittebandsluiting en af en toe een veter. Ook is de de handschoen vaak zachter en ronder dan een kickbokshandschoen. 

Gewicht

Een bokshandschoen wordt niet in maten verkocht. Nee, bij bokshandschoenen gaat dit op gewicht. Een bokshandschoen heeft namelijk een bepaald gewicht. Hoe hoger dit gewicht is, hoe breder de handschoen is. Ook gaat het bij boksen niet over kilo’s maar over oz (ounce). Gemiddeld gebruiken de meeste vrouwen handschoenen van veertien oz. Mannen daarentegen boksen meestal met zestien oz.  

Spieren en boksen

Aangezien bokshandschoenen op gewicht gaan, zal je dit zeker merken. Als je echt wil dat je spiermassa opbouwt met boksen, kun je het best gaan voor een bokshandschoen iets boven het normale oz dat je traint. Zo ga je echt in je spieren voelen dat je aan het trainen bent. Daarnaast wordt je uithoudingsvermogen ook zwaar op de proef gesteld en zal je conditie aanzienlijk verbeteren. 

Goedkoop is duurkoop

De uitspraak ‘goedkoop is duurkoop’ is bij bokshandschoenen zeker waar. Bij sportwinkels heb je vaak een enorm verschil van prijs en kwaliteit. Je hebt bokshandschoenen van echt leer en van kunstleer. Het spreekt voor zich dat bokshandschoenen van echt leer, van zeer hoge kwaliteit is, en kunstleer wat minder. Ook zijn er bokshandschoenen die hogere kwaliteit vulling hebben dan andere handschoenen. Dit zal ook uitmaken in prijs. Kies voor iets goeds, anders ben je later meer geld kwijt.