Boksbandage, waar is dit goed voor?

Ben jij een fanatieke bokser, of denk je erover na om op boksen te gaan? Dan is het belangrijk om jouw polsen zo goed mogelijk te beschermen. Dit kan door middel van boksbandage. Maar wat is dit nou eigenlijk en waar is dit goed voor? Hieronder lees je het allemaal.

Waarvoor is boksbandage?

Boksbandage is essentieel bij het boksen. Dit omdat het je hand- en polsgewrichten op hun plek houdt bij het boksen. Zo worden jouw gewrichten goed beschermd en kun je haast geen blessures meer oplopen. Tijdens het boksen krijgen jouw handen en polsen veel klappen te verduren. Dit kan best gevaarlijk zijn als je je polsen en handen niet goed beschermt. De botjes in je handen en polsen zijn namelijk erg fragiel. Ook zijn boksbandages perfect om jouw bokshandschoenen lang in goede staat te houden. Tijdens het boksen zweet je namelijk erg veel, voornamelijk in je handen. De bandage absorbeert dan het meest zweet, zo voorkom je dat je bokshandschoenen niet gaan stinken of nat worden van binnen.

Hoe moet de boksbandage zitten?

Het is belangrijk dat, zodra je de boksbandage aangebracht hebt, dat deze comfortabel zit. Zorg ervoor dat ze precies strak genoeg om je pols zitten. Zo houd de bandage je gewrichten perfect in plaats. Je kunt op verschillende manieren een bandage aanbrengen. Hiervoor kun je het best een filmpje kijken, of aan je boksdocent uitleg vragen. Dit is namelijk nog wel een dingetje. Zodra je merkt dat de bandage te strak zit, dit kan doordat je ze voelt snijden of als ze oncomfortabel zitten, is het van belang dat je ze opnieuw om je pols wikkelt.

Beginnen maar!

Zodra jouw boksbandage perfect om jouw polsen zit, is er niks meer wat jou tegenhoudt. Na de training kun je het beste je boksbandage in de was doen. Ze mogen worden gewassen op dertig graden. Daarna kun je ze laten drogen. En ben je weer helemaal klaar voor jouw volgende pijnloze training!