Hoe kies je de juiste hardloopsokken?

Naast goede hardloopschoenen, zijn hardloopsokken minstens zo belangrijk. Er zijn verschillende soorten hardloopsokken, maar hoe kies je nou de sok die bij jou past? Hieronder lees je het allemaal.

Hoe kies je?

Je kiest hardloopsokken die goed zijn voor jouw voeten. Het is belangrijk dat de hardloopsokken het zweet goed absorberen. Het is namelijk van belang dat je voeten droog blijven tijdens jouw dagelijkse ronde. Alle hardloopsokken zijn naadloos, waardoor de kans op blaren aanzienlijk verminderd wordt. Als je opzoek bent naar hardloopsokken is het belangrijk dat je de juiste sokken voor de ondergrond hebt. Ook is de weersomstandigheid van belang. 

Bijzonderheden aan hardloopsokken

Het is belangrijk dat jouw hardloopsokken goed ademend zijn, zodat je voeten droog blijven tijdens het rennen. Ook is het van belang dat de sok goed schokdempend is. Zo zal de sok de grootste klap opvangen. Daarnaast zal je extra beschermd zijn tegen zwikken en blessures. 

Dikte en lengte

Ook de dikte en de lengte van hardloopsokken kan verschil maken. Als je graag wil dat de sok meer demping en steun biedt, kies dan voor een dikkere sok. De meeste dikke sokken bieden extra stevigheid en demping. Alles wat je nodig hebt voor een comfortabele hardloopsessie. Een dunne sok is erg ademend en is ideaal voor in de zomer. Lange sokken zijn erg comfortabel in de winter, dus ga dan vooral voor lange dikke sokken. Als het voor jou kan is het ideaal om in de zomer korte en dunne sokken aan te doen. Kan dit niet vanwege meerdere redenen, kies dan voor je vertrouwde lange, dikke sokken. 

Speciale sokken

Ook zijn er verschillende speciale hardloopsokken voor ruwe of juist een verharde ondergrond. Als je vaak aan het hardlopen bent op een onverharde weg, is het belangrijk dat je sokken voor het lopen op een onverharde weg koopt. Deze sokken zijn namelijk gemaakt voor het lopen op onverharde wegen en ruwe ondergronden. Daarnaast biedt deze sok extra balans en zal zwikken tegen gaan. Ook zijn er hogere hardloopsokken voor deze omstandigheden. Deze zal extra bescherming en balans bieden van de kuit.

Ook zijn er speciale hardloop sokken voor de verharde weg. Deze zal jouw extra comfort geven en zal elke stap goed opvangen. Zo voorkom je blessures. Ook absorberen ze het zweet en zal jouw voet nooit nat zijn.