Met deze tips bereik jij jouw ideale lichaam in de sportschool

Is jouw doel in de sportschool om het ideale lichaam te krijgen? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Hieronder bespreken wij verschillende tips die jij kunt gebruiken in de sportschool, zodat jij er alles aan kunt doen om het ideale lichaam te creëren.

Wat is jouw doel?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat nou eigenlijk je doel is. Ja, je wilt het ideale lichaam, maar wat is dit nou eigenlijk voor jou? Daarnaast is het belangrijk om te weten dat niet ieder lichaam gelijk is, dus dat het kan zijn dat wat jij wil eigenlijk niet mogelijk is. Is de definitie van het ideale lichaam in jouw hoofd slank en gespierd? Dan zal je dus in een calorietekort moeten eten en veel naar de sportschool moeten gaan. Wil jij juist een echte krachtpatser worden, dan is het belangrijk om genoeg eiwitten te gaan eten. Het ligt er dus maar net aan wat jouw doel is. Op deze manier kun je gericht gaan trainen. 

Frequentie  

Vaak denkt men dat twee à drie keer per week naar de sportschool vaak zat is. Dit is ook wel zo, maar zodra jij echt progress wil zien is het belangrijk dat je de spiergroepen die je wil trainen ook twee à drie keer in de week moet trainen. Althans, één keer per week dezelfde spiergroep trainen is ook wel effectief, maar wel een stukje minder. Wil jij dus snel en maximale spiermassa erbij krijgen, dan is het dus wel essentieel dat je de spiergroep waar massa bij moet twee  drie keer per week traint. 

Voeding

Naast sporten is voeding ook een hele belangrijke factor in de reis naar jouw ideale lichaam. Zoals hierboven al benoemd werd is het essentieel dat zodra je spiermassa wil opbouwen, dat je genoeg eiwitten eet. En zodra je wil afvallen dat je in een calorietekort terechtkomt. Daarom is voeding een belangrijke rol in de weg naar jouw ideale lichaam. Eiwit ofwel proteïne is een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Het helpt namelijk je spieren herstellen na het trainen. Daarnaast zorgt proteïne ervoor dat je meer energie hebt. Daarnaast zijn vetten ook erg belangrijk om binnen te krijgen. Vetten zorgen er namelijk voor dat je je gezonde lichaam behoud. Naast eiwitten en vetten mogen koolhydraten ook niet ontbreken. Koolhydraten zijn misschien wel de belangrijkste brandstoffen van je lichaam. Dit zorgt er namelijk voor dat je veel energie hebt en dat je actiever bent. 

Wil jij afvallen, dan is een calorietekort belangrijk. Een calorietekort betekent eigenlijk dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je normaal gesproken nodig hebt. Gemiddeld mag een vrouw 2000 calorieën per dag, wil je in een calorietekort zitten, kun je beginnen met 1800 calorieën per dag. Op deze manier zal je afvallen, wil je sneller afvallen dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 500 calorieën van die 2000 calorieën af te halen. Het is maar net wat je doel is en hoe snel je dit doel wil behalen. 

Veelgestelde vragen

Hoeveel calorieën mogen een man/vrouw per dag?

Een man mag gemiddeld 2500 calorieën en een vrouw 2000.

Waar zijn eiwitten goed voor?

Eiwitten zorgen ervoor dat je meer energie hebt en dat je spieren sneller herstellen. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor dat je spiermassa groter wordt. 

Hoevaak per week moet je gemiddeld trainen?

Twee à drie keer in de week.