Alles wat je moet weten over judo

Wanneer je een nieuwe sport wilt beginnen is het altijd goed om eerst wat informatie te hebben over de sport. Hieronder lees je dus alles wat je moet weten voordat je begint met de leuke vechtsport genaamd Judo.

Benodigdheden

Voor elke sport heb je wel sportspullen nodig, ook voor judo is dit verhaal niet anders. Voor de sport judo heb je sowieso kleding nodig. Een geheel judopak wordt dus daarom ook gedragen. Bij judo maak je geen gebruik van schoenen of iets anders dergelijks, daar hoef je dus ook geen rekening te houden. Wel is het verstandig om wat drinken mee te nemen naar de training zodat je geen dorst krijgt.

Wat houdt judo in?

Judo is al een hele oude vechterssport die veel wordt gespeeld over de hele wereld heen. Bij judo kun je veel verschillende banden halen om hoger in de sport te komen. Zo begin je bij de witte band en heeft de hoogst haalbare band de zwarte kleur. Wat wel belangrijk is om te weten voordat je begint met judo is dat het draait om aanval maar ook net zo goed om verdediging. Zo moet je voorkomen dat je uit balans raakt, anders kan je tegenstander je gemakkelijk in de houdgreep krijgen en uiteindelijk de wedstrijd winnen. Het is dus jouw doel om de tegenstander uit balans te krijgen zodat jij de wedstrijd hebt gewonnen.

Waarom iedereen judo moet spelen

Judo is een hele effectieve sport en je leert er veel van. Een van de belangrijkste aspecten van de sport is eerlijkheid. Judo is namelijk een eerlijke sport en daarom is het belangrijk om elkaar te behandelen met respect. Verder leer je ook hoe je jezelf moet verdedigen wat altijd van toepassing kan komen. Als laatste leer je natuurlijk ook een paar technieken om iemand naar de grond te halen, belangrijk is wel dat je dat alleen tijdens traingingen en wedstrijden gebruikt.