Wat heb je nodig voor een dagje fietsen?

Wanneer je lekker een dagje wilt fietsen op de mountainbike, op de wielrenfiets of gewoon ouderwets op de normale fiets, dan is het goed om het een en ander mee te nemen zodat je dag goed door komt. Hieronder kun je lezen wat handig is om mee te nemen voor een overheerlijk fietsdagje.

Goede fietskleding

Allereerst is het goed om na te denken over een lekkere outfit waarmee je een hele dag kunt fietsen. Wanneer je op de mountainbike gaat of op de racefiets is het sowieso verstandig om daarbij passende kleding aan te doen. Denk hierbij aan een goede fietsbroek die warm genoeg is voor het weer waarin je fietst. Verder is het ook belangrijk dat je een comfortabel fietsshirt aan hebt en goede fietsschoenen die je aan je fiets vast kunt klikken. Als je dat geregeld heb kun je een lekker dagje op de fiets. Wanneer je op de gewone fiets gaat heb je niet een heel fietspak nodig, kies dan iets wat lekker zit en waarmee je goed  en comfortabel kunt fietsen. 

Eten en drinken

Wat je niet kunt missen wanneer je een hele dag op de fiets stapt is energie. Energie kun je krijgen via eten en drinken dus neem gerust een tasje mee, die overigens wel gemakkelijk te dragen moet zijn op de fiets. In het tasje kun je handig een bidon met drinken mee nemen. Verder kun je in je tas ook etenswaren bewaren die veel energie bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een kruidkoek of een banaan. 

Fiets

Een dagje fietsen kan natuurlijk niet zonder dat je een fiets meeneemt. Je kunt allerlei verschillende fietsen kiezen om een dagje op pad te gaan. Denk hierbij aan een elektrische fiets, een mountainbike of een wielrenfiets. Kortom is er genoeg keuze om een leuk dagje weg te gaan op de fiets.