Tips voor een beginnende surfer

Wanneer je net gaat beginnen met surfen zijn er natuurlijk een aantal tips om zelfverzekerd op je surfplank te gaan staan. Het is logisch dat je surfen niet direct onder de knie hebt en dat is helemaal niet erg. Hieronder lees je tips die je kunnen helpen om te beginnen met surfen.

Krachttraining

Veel mensen denken dat surfen niet zo moeilijk is, je hoeft namelijk alleen maar op een surfbord te blijven staan. Toch blijft surfen veel moelijker dan je denkt, je hebt namelijk veel kracht nodig om te blijven staan. Een tip is dus om voor die tijd met krachttraining te beginnen. Wanneer je dat doet, train je meteen de juiste spieren waardoor je het surfen sneller onder de knie krijgt. Maak dus een goed schema en bouw de spieren op die je nodig hebt met surfen.

Goede kleding

Als tweede is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen naar de plek waar je wilt surfen. Wanneer het namelijk koud is, is het verstandig om je ook daarop te kleden. Koop dus voordat je begint met surfen een goede wetsuit zodat je het niet koud krijgt in het water. Verder heb je wetsuits in verschillende vormen en maten, wanneer het warm is heb je namelijk ook een korte wetsuit die je kunt gebruiken. Zorg wel dat je altijd een wetsuit aan hebt wanneer je gaat surfen, het zorgt er niet alleen voor dat je warm blijft maar het beschermt ook tegen rotswanden en tegen koraal.

Kleine stapjes

Wat al eerder is gezegd is dat je surfen niet in een keer kunt. Wanneer het dus wat moeizamer gaat dan dat je wilt is dat niet erg. Je moet veel kunnen en leren voordat je goed kunt surfen. Wees er daarom van bewust dat surfen met kleine stapjes gaat. Begin dus ook vooral langzaam en leer elke les weer een klein beetje bij. Op die manier ben je binnen no time een goede surfer en kun je de hoogste golven trotseren.