Hoe is golf ontstaan?

Iedereen is wel bekend met het fenomeen golfen, het bestaat al heel erg lang en het wordt ook veel gespeeld. Veel mensen denken dat golf iets is voor rijke mensen maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Wanneer je begint met golf is het wel verstandig om erachter te komen hoe golf precies is ontstaan. Hieronder lees je precies wat de geschiedenis is over deze mooie sport.

Land van afkomst

Golf moet ergens vandaan komen, officieel komt golf dus ook van Schotland. Maar waarschijnlijk heeft een tweeling van de sport al veel eerder bestaan in de tijd van de Romeinen. De Schotse schaapherders zijn degene die de sport hebben uitgevonden. Ze sloegen vroeger namelijk met een stok en stenen in konijnenholen. Tegenwoordig is de sport zo uitgegroeid dat er nu veel meer regels zijn bijgekomen, en de konijnenholen ook vervangen zijn tot mooie holen.

De golfbaan

De golfbaan heeft ook veel vernieuwingen doorstaan. Ze begonnen namelijk met konijnenholen en stenen. Nu zijn er veel banen met mooie holen en goede golfballen. Een golfbaan bestaat uit verschillende delen, zo heb je het begin wat een tee genoemd wordt. Na een tee heb je de fairway en tot slot heb je de green op een golfbaan. Bij een tee begin je met het slaan van de golfbal. Daarna komt de fairway waar je bal terecht moet komen na de tee. Je wilt namelijk niet dat je bal in de rough komt, dan is de volgende slag namelijk een stuk lastiger. Na de fairway kom je terecht op de green. Aan het einde van iedere hole heb je green, dat is een stukje waar het gras goed gemaaid is en je dus gemakkelijk de bal kan slaan.

Het spel

Bij golf maak je meestal gebruik van negen holes of van achttien holes. Het doel van het spel is dat je in zo weinig mogelijk slagen de hole bereikt. Het is dus van groot belang om goed te richten en op die manier het spel te winnen. Verder draait het spel ook om tactiek en natuurlijk veel plezier.