4x Beste Tennisschoenen

Om goed grip te houden op de tennisbaan en vlot heen en weer te kunnen bewegen over de baan, is het hebben van goede tennisschoenen essentieel. Bekijk hieronder de beste tennisschoenen voor jong en oud voor op de tennisbaan.

Lijst met de 4 beste tennisschoenen

Asics tennisschoen

Met deze schoen heb je door het stevige bovenwerk veel stabiliteit aan je voet. Ook zit er gel-demping in de voorvoet en zit er in de gehele binnenzool EVA, dit geeft extra demping. Deze schoen is zeer geschikt voor beginners die opzoek zijn naar gedempte en stabiele tennisschoenen. De kleuren van deze schoen is wit/blauw/oranje en is beschikbaar in maat 35 tot 40.

Nike Court tennisschoen

Deze damestennisschoen heeft een slijtvaste rubberen buitenzool, heeft een gewatteerde kraag en tong die zorgen voor meer comfort rond de enkels en heeft een foam-middenzool die zorgt voor voldoende demping. Deze schoen is beschikbaar in de maten 38,5, 39, 40 en 40,5. 

K-Swiss tennisschoen

De K-Swiss is een lichtgewicht schoen met een klassiek design die zorgt voor comfort en topprestaties. De buitenzijde is van waterafstotende leer die zorgen dat de voet droog blijft. De mesh tong en perforaties zorgen voor uitstekende ventilatie. Ook zorgt de tussenzool voor optimale schokdemping en extra duurzaamheid. Deze schoen is geschikt voor hardcourt-, smashcourt-, kunstgras- en gravelbanen.

Adidas tennisschoen

Adidas heeft een speciale Court Team herensportschoen uitgebracht die zorgt voor optimale grip met de top grip rubber buitenzool. Zo glij jij niet weg op de tennisbaan en ben je sneller aan de andere kant van het veld. Ook geeft de bounce tussenzool veel demping en veerkracht bij iedere sprong. Let wel op bij het kopen van deze schoen dat die klein valt.

Veelgestelde vragen

Heb je perse tennisschoenen nodig om te tennissen?

Nee, dit is niet perse nodig maar tennisschoenen zorgen er wel voor dat je meer grip op de baan hebt dan normale sportschoenen.

Wanneer heb je nieuwe tennisschoenen nodig?

Schoenen gaan over het algemeen heel lang mee, zolang je er maar goed voor zorgt. Alleen als de schoenen te klein worden, de zool loslaat of er gaten in komen, heb je nieuwe schoenen nodig.

Welke maat schoenen moet ik bestellen?

Dit is voor iedereen verschillend, maar je kunt de maat aanhouden die je normaal ook altijd hebt. Meestal staat er wel bij een schoen of die klein of groot uitvalt. En als je de mogelijkheid hebt, kun je ook meerdere maten bestellen.

Bekijk hieronder de volledige top-4 beste tennisschoenen