5x Beste Kettlebell

Thuis sporten wordt steeds vaker gedaan. Dat komt mede doordat je nu voor een goede prijs heel makkelijk ontzettend veel items kan bestellen die dit mogelijk maken. Je kan online veel oefeningen vinden die je thuis kan uitvoeren, een kettlebell is hier ontzettend goed voor. Je hebt namelijk veel mogelijkheden en traint zo je hele lichaam. Met dit gewicht kan je vele oefenen een tikje effectiever maken. In dit lijstje vind je de 5 beste kettlebells.

Lijst met vijf beste kettlebells:

Tunturi Kettlebell

De kettlebell van het merk Tunturi is gemaakt van pvc en gevuld met zand. Zo is de kettlebell goed zwaar, maar wel wat goedkoper dan de gietijzeren kettlebells. De pvc kettlebells van Tunturi variëren in gewicht van 2 tot 16 kilo. Zo kan je de perfecte kettlebell kiezen voor jouw workout!

Focus Fitness Kettlebell

De gietijzeren kettlebells van Focus Fitness zijn door de massieve constructie onverwoestbaar. Deze kettlebells hebben een fijne en comfortabele grip. Ze hebben een platte onderkant, daardoor kan je ze makkelijk opbergen. Deze kettlebells heb je zelfs van 4 tot 40 kilo. Veel keuze dus!

Springos Kettlebell

De pvc-kettlebell van Springos is de tweede PVC-kettlebell van dit lijstje. Ook deze heeft een platte bodem waardoor je hem goed neer kan zetten. Ook heeft deze een fijne handgreep waardoor je hem met gemak kan gebruiken bij je oefeningen. Door de gladde pvc-buitenkant kan je hem makkelijk schoonmaken. Deze kettlebells is te verkrijgen in gewichten van 2 tot 20 kilo.

#DoYourFitness Kettlebell 

De massieve gietijzeren kettlebells van #DoYourFitness zijn perfect voor verschillende kracht- en uithoudingsoefeningen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, waardoor je ze goed aan je gymset kan matchen. Door de neopreen coating heb je een goede grip en glijdt de kettlebell niet weg. Door de neopreen coating is hij ook geluidloos en zo fijn voor thuisgebruik. Deze kettlebells variëren in gewicht van 2 tot 16 kilo.

ZEUZ kettlebell

Dit is een bijzondere kettlebell, deze kettlebell van ZEUZ kan je namelijk verstellen. Zo heb je in 1 klap alle kettlebells die je nodig hebt. Deze gaat van 4,5 tot 18 kilo. Het duurt niet lang om deze kettlebell af te stellen. Het systeem is veilig en betrouwbaar. Als je klaar bent met je workout kan je door het design deze kettlebell gemakkelijk opbergen.

Veelgestelde vragen


Wat zijn een aantal oefeningen die je kan doen met een kettlebell?

Je kan een Russian Twist bijvoorbeeld met een kettlebell doen om je gehele romp te trainen. Ook deadlifts kan je uitvoeren met een kettlebell, daarmee train je je hamstrings, bilspieren en rugspieren. Squats kan je ook intensiever en effectiever maken door het gebruik van een kettlebell.

Heb je meerdere kettlebells nodig?

Je hebt in principe maar 1 kettlebell nodig, maar bij sommige oefeningen is een ander gewicht fijner. 

Waar kan je ze gebruiken?

Je kan ze overal gebruiken. Zowel thuis voor een thuis workout, maar ook in de sportschool.

Bekijk hier nog eens de volledige top-5 kettlebells: