5x Beste Bokszak

Om goed je stoten te kunnen oefenen heb je natuurlijk een goede bokszak of -bal nodig. Tegenwoordig kan je die zelfs online bestellen. Dat is natuurlijk super handig, zo kan je ook in je eigen huis je bokstechnieken verbeteren. Lees verder voor de top 5 beste bokszakken:

Bekijk hier de top 5 beste bokszakken:

Hanumat Bokszak

De bokszak van Hanumat heeft een goede kwaliteit. Van binnen zit hij vol met textielsnippers, daardoor heeft hij een goede absorptie. Dit is een boksbal zoals je hem in de sportschool ook kan vinden. Hij bestaat uit 2 lagen PU/bisonyl materiaal waardoor hij stevig blijft en ook zijn vorm behoudt. Deze bokszak is 150cm en heeft een ketting van 30cm.

VirtuFit Bokspaal

Dit is eigenlijk geen bokszak, maar een bokspaal. Zo blijft hij stevig staan en kan je hem zo nu en dan verplaatsen. Omdat hij zo stabiel staat kan je hier al je kracht op loslaten. Door de lengte kan je ook makkelijk je kicks oefenen. Als je zo stabiel mogelijk wilt trainen kan je droog zand in het voetstuk doen om hem wat meer te verzwaren.

Tunturi Bokszak

technieken verbeteren. Zoals eerder al benoemd blijft een staande boksbal stevig staan in tegenstelling tot eentje die hangt. Ook deze zak is van bisonyl waardoor hij de klappen goed opvangt en zijn vorm goed behoudt.

Super Pro Bokszak

Deze bokszak van Super Pro is erg sterk en geschikt voor iedereen. Ook deze bokszak is gemaakt van (duurzaam) bisonyl. Deze bokszak is stevig gestikt, zo voorkom je dat hij uitscheurt. Deze bokszak is gevuld met een canvas mix, zo worden je stoten goed gedempt. Dit is weer een hangende bokszak. Hij is 120 cm met 30 cm lengte er bij.

Hammer Boxing Bokszak

De Hammer IMPACT PUNCH is zo gemaakt dat je meerdere oefeningen kan doen. Ook deze bokspaal valt te verzwaren. Hij heeft een stevige basis gemaakt van duurzaam plastic. Deze bokspaal heeft een leuk kanarie geel kleurtje, als dat niet zo jouw ding is heeft Hammer Boxing nog wel een aantal andere boxzakken met andere leuke kleurtjes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn belangrijke kwaliteiten van een bokszak?

Het is belangrijk dat hij zwaar genoeg is om je klappen te incasseren zonder dat hij al te veel verplaatst.

Is het moeilijk om een bokszak op te hangen?

Een bokszak aan je plafond ophangen is niet al te moeilijk. Mits je het goed doet. Het is belangrijk om gebruik te maken van een echte oogbout. Als je een haak gebruikt loop je het gevaar dat je bokszak verplaatst. Je zou de boksbal ook aan de muur kunnen hangen.

Een hangende of staande bokszak?

Voor thuis kan het lastig zijn om een geschikte plek te vinden voor een hangende bokszak, daarom kan een staande bokszak beter zijn.

Bekijk hier nog eens de volledige top-5 Bokszakken: