5x Beste Scheenbeschermers voor het kickboksen

Als je gaat kickboksen draag je natuurlijk bokshandschoenen en vaak ook andere items om jezelf, maar ook de tegenstander te beschermen. Dan is ook scheenbescherming erg belangrijk. Om je goed voor te bereiden op jouw volgende match heb je deze wel nodig, daarom vind je hier een lijstje met de vijf beste scheenbeschermers.

Stiel Scheenbeschermers

Deze scheenbeschermers zijn gemaakt van katoen. Door de dunnere padding dan een gemiddelde scheenbeschermer is het ideaal voor snelle contactsporten. Je kan je nog vrij bewegen en zo verlies je je behendigheid niet. Deze beschermers zijn one size fits most. Dat houdt in dat ze voor de meeste mensen wel goed zitten, maar als je grotere of juist kleinere kuiten hebt dan kan hij iets te los of te strak vallen. Deze zijn niet geschikt voor kleine kinderen.

Gladts Scheenbeschermers

De scheenbeschermers van Gladts hebben een mooie klassieke uitstraling. Deze zijn door een Nederlandse designer ontworpen en de scheenbeschermers zijn handgemaakt. Je kunt ze verkrijgen in S, M, L, en XL. Ze hebben een zachte en stevige binnenvoering en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

Joya Scheenbeschermer

Deze scheenbeschermers van Joya zijn erg populair bij sporters. Ze zijn voorgebogen en gemaakt van canvas en katoen. Ze zijn ook goed geschikt voor beginners. Ze zijn het beste te gebruiken bij 2 keer trainen in de week. Als je vaker traint is het verstandiger om een hardere te kopen, omdat anders de padding sneller achteruit gaat.

Hammer Boxing Scheenbeschermers

De Hammer Boxing scheenbeschermers zijn voorgevormd. Ze garanderen goede bescherming voor jouw schenen en eveneens comfort. Hij kan dicht met klittenband zo kan je hem makkelijk aan en uit doen. Ook kan je zo makkelijk de pasvorm van de scheenbeschermers veranderen.

Bruce Lee Scheenbeschermers

Ook deze scheenbeschermers zijn voorgevormd. Ze hebben een goede pasvorm en bieden goede bescherming. De schuimvullingen vallen de nare klappen op. Zo ontloop je scheenbeenblessures. Door de klittenbandsluitingen en elastische banden zorg je ervoor dat de beschermers niet gaan schuiven en in de weg gaan zitten. Ze zijn zeer geschikt voor amateurs en beginnende vechtsporters.

Kan je snel een scheenbeenblessure oplopen?

Een shin splint is een verzamelnaam voor scheenbeen pijntjes en blessures. Dit kan je zelfs krijgen van het hardlopen, dus het is helemaal niet gek dat dat hier ook bij gebeurt.

Waarom is een scheenbeschermer nodig?

Om blessures te voorkomen en je schenen te beschermen. Het is erg belangrijk om scheenbeschermers te dragen voor jou en je tegenstander.

Hoe weet je of een scheenbeschermer goed zit?

Er zijn verschillende soorten scheenbeschermers. Het kan daardoor ook moeilijk zijn om de juiste te vinden. Ook jouw eigen maat zoeken kan een struggle zijn. Je moet op zoek gaan naar een scheenbeschermer dat behalve je schenen ook je wreef beschermt. Door je eigen schenen op te meten kan je makkelijk je maat vinden en bestellen.

Bekijk hier de volledige top-5 scheenbeschermers: