Thuis boksen? Deze spullen moet je hebben

Je hoort tegenwoordig ontzettend veel positieve dingen over boksen. Zo zijn er veel fysieke en mentale voordelen aan boksen. Zo kan je je agressie kwijt of gewoon even heerlijk sporten. Wil jij ook lekker gaan boksen, maar doe je dit liever gewoon thuis inplaats van bij de sportschool? Of wil je thuis extra trainen? Dan is het belangrijk dat je thuis de goede benodigdheden aanschaft. Zo heb je wel een aantal spullen nodig. Hieronder vind je een lijst met alle spullen die je nodig hebt als je thuis wilt gaan boksen. 

Boksbal en bokszak

Er zijn een aantal opties qua bokszakken of boksballen. Zo kan je ervoor kiezen om een bokszak op te hangen, maar dit vindt niet iedereen altijd even fijn. Zo kan je ook gaan voor stootkussens gaan. Het nadeel van stootkussens is wel dat je perse met iemand samen moet gaan boxen dus dan moet je rekening houden met elkaar. Dan heb je ook nog staande bokszakken. Dan hoef je dus niks aan het planfond te hangen. 

Bokshandschoenen

Als iets niet vergeten mag worden dan zijn dat natuurlijk bokshandschoenen. De bokshandschoenen beschermen je handen. Zorg ervoor dat je bokshandschoenen aanschaft die bij jou passen. Zo moeten ze goed zitten en moeten ze uiteraard niet te groot of te klein zijn want dit bokst niet fijn en is niet goed voor je training.

Binnenhandeschoenen

Bij boksen komen blessures best vaak voor. Daarom is het erg belangrijk dat je binnenhandschoenen draagt. Een andere manier om blessures te verminderen is door een goede warming-up te doen. Zo zorg je ervoor dat je spieren al warm zijn en dit verminderd de kans op een blessure. De binnenhandschoenen zorgen voor stevigheid voor je pols en andere gewrichten. 

Boksschoenen

Als je echt controle wilt hebben en op een goede manier wil trainen dan zouden blokschoenen daar bij kunnen helpen. Deze schoenen zorgen voor meer grip en zitten erg comfortabel.