5x Beste Boksballen

Als je boksen erg leuk vindt is het niet gek dat je dat thuis ook nog zou willen beoefenen, maar het is erg begrijpelijk als je een bokszak iets te groot vindt. Dan is een boksbal een goede optie. Met een boksbal kan je goed je snelheid, stoten en reactievermogen verbeteren. Of je kan hem natuurlijk gebruiken om thuis stoom af te blazen na een lange dag. Kijk hieronder verder naar de vijf beste boksballen:

RS Sports Boksbal

Deze boksbal van RS Sports kan je gemakkelijk in hoogte verstellen. Zo kan je goed je bokstechnieken oefenen. Je zet deze gemakkelijk in elkaar. Je kunt de standaard met zand of water verzwaren waardoor de boksbal goed op zijn plek blijft. Deze boksbal is geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Relaxdays Tafel Boksbal

Deze boksbal is nét wat anders. Je kan deze miniboksbal van Relaxdays namelijk met zijn voet aan je tafel vastmaken. Je hoeft de voet maar eventjes op de tafel aan te drukken en dan is de boksbal al meteen klaar voor gebruik. De gehele boksbal is gemaakt van kunstleer, staal en kunststof.

U-Fit One Boksbal Set

Met de boksbal set van U-Fit One kan je jouw hand-oogcoördinatie verbeteren. Je traint je lichaam en hersenen om sneller te reageren. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor bij het boksen. Deze set wordt geleverd met meerdere moeilijkheidsgraden. Je begint met de groene bal, daarna ga je naar de rode bal. Die is geschikt voor de gevorderde gebruikers, daarna komen de zwarte en gele bal.

Zoluko

Met de Zoluko professionele boksbal met standaard kan je gemakkelijk thuis je conditie, reactievermogen en kracht trainen. Net zoals de eerste boksbal in dit lijstje kan je deze boksbal gemakkelijk verstellen. Het duurzame ontwerp van Zoluko is erg professioneel. Hij is na het monteren op de voet direct gebruiksklaar. Je kan de voet verzwaren waardoor hij niet verplaatst. Ook heeft hij andere mechanismes en zuignappen waardoor je al je woede erop kan loslaten.

MF7 Sports Bokspaal

Ook deze boksbal van MF7 Sports kan je gebruiken om je snelheid, reactievermogen en je stoten te verbeteren. Ook deze voet kan gevuld worden met zand of water om hem extra stabiliteit te geven. Deze is ook verstelbaar. Het is een professionele boksbal van duurzaam en veilig materiaal. Je kan hem binnen en buiten gebruiken.

Veelgestelde vragen

 
Is een boksbal beter dan een bokszak?

Een boksbal is ideaal om mee te trainen in huis. Een bokszak neemt nou eenmaal meer ruimte in.


Kan je ook je kicks oefenen?

Een boksbal gebruik je voornamelijk om rechte stoten op te oefenen, maar als jij graag je kicks wilt oefenen kan dat natuurlijk ook. Low kicks zijn dan uiteraard niet mogelijk.

Wat is het grootste verschil tussen een boksbal en zak?

Een boksbal kan je ophangen of neerzetten en door de veer die erin zit kaatst hij sneller terug. Zo lijkt het net alsof je een echte tegenstander hebt. 

Bekijk hier nog eens de volledige top-5: