5x Beste Stootkussens

Als je je stoten en kicks wilt oefenen kunnen stootkussens erg handig zijn. Een stootkussen gebruik je samen met een trainingspartner. De een houdt het stootkussen vast, terwijl de ander ertegen schopt of stoot. Stootkussens staan ook bekend als boks pads. Je hebt een trapkussen, handpads en armpads. Bekijk hieronder de vijf beste stootkussens:

Top 5 stootkussens:

Rumble Stootkussen

Met dit stootkussen van Rumble kan je niet alleen je stoten maar ook je kicks goed trainen. Je kunt deze zowel thuis als in de sportschool gebruiken. Hij is gemaakt van bisonyl en door de stevige foam vulling worden je stoten en trappen goed gedempt. Je houdt het stootkussen vast aan de verschillende lussen aan de achterzijde van het kussen.

Nixnix Bokspads

Deze bokspads van Nixnix zijn ideaal om stoot- en traptechnieken mee te oefenen. Door deze te gebruiken met je trainingspartner train je ook je coördinatie en snelheid. Deze bokspads kunnen gebruikt worden voor elk niveau en gewichtsklasse. De pads zijn gevuld met foam en bekleed met PU-leer.

Kirano Bokspads

De bokspads van Kirano zijn gemaakt van PU-leer. Ze zijn licht in gewicht waardoor ze ook erg comfortabel zijn voor de trainer. Deze bokspads kunnen goed je stoten absorberen en opvangen. Zo train je goed je reflexen. Ze zijn geschikt voor verschillende vechtsporten.

Matchu Sports Stootkussen

Met dit stootkussen van Matchu Sports heb je een goede grip. Dat komt door de twee banden en twee handgrepen aan de achterzijde van het kussen. Zo kan je het kussen op meerdere manieren vasthouden. Op die manier kan je je stoot- en traptechnieken verbeteren. Je kan hierbij de kunstleren hoes gemakkelijk met een rits verwijderen om schoon te maken.

Legend Sports Stootkussen

Dit handgemaakte Legend Sports stootkussen is supersterk. Hij is gemaakt van materialen van hoog kwaliteit. Het is een licht gebogen model. Sommige delen van de pads zijn afgewerkt met ventilerende stof. De padding absorbeert trappen en klappen optimaal. Deze pads zijn lichter, omdat je dan geen verzuurde armen en schouders krijgt.

Veelgestelde vragen

Waar is een stootkussen goed voor?

Je traint je mobiliteit, slagen, kracht, precisie en conditie. Je gebruikt hem samen met een ander, daardoor kan diegene het tempo bepalen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed stootkussen?

Als je bijvoorbeeld graag harde stoten uit wilt delen is een zwaarder stootkussen beter. Ook goede handvatten zijn belangrijk.

Waarom een stootkussen in plaats van bokszak?

Een stootkussen is dynamischer, dit komt doordat een ander hem vasthoudt. Zo train je meerdere vaardigheden. Ook kan je zo makkelijker thuis oefenen, aangezien het niet zoveel plek inneemt.

Bekijk hier nog eens de volledige top-5: