De gaafste vissen die jij nu zelf kunt vangen

Het leukste om te doen is natuurlijk vissen, of het nu in de nacht is of overdag, vissen vangen kan altijd. Een gezegde is ook, er zwemmen altijd genoeg vissen in de zee. Maar welke vissen kun jij nu zelf vangen? Hieronder lees je een klein aantal vissen waar jezelf achteraan kunt gaan in de zomer.

Snoek

De snoek is een welbekend vissoort tussen ervaren vissers. De snoek komt vooral voor in zoet water maar is ook wel eens gespot in brak water. Ook wordt de snoek ongeveer vijftien jaar oud. Om een echte snoek te vangen heb je goed aas nodig. Snoeken houden van andere visjes en garnalen. Het is daarom ook verstandig om pluggen te gebruiken als aas voor wanneer  je een echte snoek wilt vangen. Verder is het natuurlijk fantastisch om een snoek in je handen te hebben. 

Baars

Een andere gave vis om een keer in je handen te hebben is de baars. Deze bekende vis heeft een heel kenmerkend uiterlijk. Je kunt hem namelijk herkennen aan een hoog lichaam, twee rugvinnen en donkere dwarsbanden. Een baars leeft voornamelijk in rivieren, brak water, plassen en moerasland. Een echte baars houdt echt van andere vissen of soms wel soortgenoten. Goed aas voor een baars zijn dus kleine visjes zoals voorntjes, sardines of spiering. Met een baars in je hand kan je dag natuurlijk niet meer stuk dus succes met het vangen van deze gave vis.

Stekelbaars

De stekelbaars leeft over het algemeen in zoet water en ze zijn voornamelijk te vinden in het noordelijk halfrond. Je kunt de stekelbaars herkennen aan zijn stekel op zijn rug. Pas dus wel op dat je niet gestoken wordt als je hem probeert vast te pakken. De stekelbaars eet voornamelijk ongewervelde diertjes en larven van andere soorten vissen. Perfect aas voor de stekelbaars zijn maden of mestpiertjes. Succes met het vinden van de stekelbaars.