Alles wat je nodig hebt als je begint met BMX’en

Als je besluit dat je een wielersport wil beoefenen dan denk je misschien gelijk aan wielrennen of mounaintbiken maar er zijn genoeg andere wielersporten zoals BMX. Je kan BMX’en op elk niveau. Zo kan je het gewoon voor je plezier doen en zelf uitproberen maar je kan je ook bij een vereniging voegen en meedoen aan wedstrijden. Wil je beginnen met BMX’en maar weet je niet wat je allemaal nodig hebt? Hieronder vind je alles voor beginnende BMX’ers. 

Fiets

Uiteraard ben kan de BMX fiets zelf niet missen. Er zijn verschillende onderdelen in de sport. Zo kan je gaan crossen maar je kan ook gaan stunten. Voor beide onderdelen ben je een ander fiets nodig. Dus beslis of je wilt gaan crossen of stunten. Beide fietsen beschikken over andere onderdelen daarom zijn ze dus verschillend. De BMX fiets staat er om bekend dat hij gemakkelijk over kleine heuveltjes en opstakels gaat. Als je eenmaal hebt besloten wat voor BMX je gaat kopen is het belangrijk dat je de goede maat kiest. Hierbij moet je letten op jouw lichaamslengte. Er zijn veel verschillende maten van de micro mini tot de pro XL. 

Kleding

Bij BMX’en is het belangrijk dat je speciale kleding aanschaft. Dit is omdat de kleding extra bescherming biedt. Doordat je trucjes doet of met harde snelheden rijdt kan het nog wel eens zijn dat je valt. Zorg er daarom voor dat je beschermende kleding draagt. Als je echt goed beschermt wil zijn kan je een bodyprotector dragen. Dit is een soort bodywarmer die je lichaam beschermt. Naast dit soort bescherming is het noodzakelijk om een helm te dragen. De helmen die gedragen worden zijn full-facehelmen. Zorg ervoor dat de helm goed past en niet te groot of te klein valt. Dan als laatste qua kleding zijn er ook nog speciale schoenen. Net als bij het wielrennen heb je bij het BMX’en ook speciale schoenen die je kan vast klikken aan je pedaal.