5x Beste BMX-Fiets

Met deze stoere sport, heb je natuurlijk wel een goede fiets nodig. Bij BMX’en draait het om snelheid en skills en dat wil je op een veilige manier doen. Met deze BMX fietsen ben jij er van verzekerd dat veiligheid voorop staat en dat jij je skills op de BMX-baan kan laten zien.

Lijstje met de 5 beste BMX-fietsen

Amigo BMX-fiets

De Amigo Fly nodigt je uit om een heerlijke ronde te fietsen. Dit is een speciale BMX-fiets, gemaakt van sterke duurzame materialen, waardoor de fiets tegen een stootje kan. De kleine en lichte wielen zorgen ervoor dat de fiets wendbaar is, zodat je allerlei stunts kan doen. De fiets is beschikbaar in de kleuren zwart/blauw en groen. De fiets is 20 inch en geschikt voor kinderen. 

Flanner BMX-fiets

Deze snelle BMX-fiets is ontworpen om te racen. De fiets heeft een stevige constructie om je vaardigheden te laten zien en is daarnaast ook nog lichtgewicht. De fiets is speciaal voor de jongere generatie en dan voor de beginners. Deze fiets is 16 inch en door de makkelijke instructies is deze fiets eenvoudig in elkaar te zetten.

Royal Bugatti BMX-fiets

Een heerlijke BMX-fiets met 16 inch wielen, 36 spaken, goede remmen en terugtraprem. Door de robuuste stalen frame en dikke assen is deze fiets uitermate geschikt voor iedereen die willen leren stunten en hard wil rijden. De fiets heeft aluminium versterkte velgen, versterkte naven en een freestyle frame.

Polaza BMX-fiets

Oefen al je skills en wordt een betere BMX’er met deze BMX. Deze fiets heeft een ergonomisch comfortzadel, aluminium stuur en lichtreflectoren voor als je de BMX in de avond wil gebruiken. De fiets is uitgerust met een 360-graden rotorsysteem waarmee het stuur om zijn eigen as kan worden gedraaid. De fiets is zwart/rood, is 20 inch en weegt 17 kilo.

Magic Flyer BMX-fiets

Deze groen/zwarte BMX-fiets is geschikt voor volwassenen. De fiets is 20 inch, heeft 48 spaken, aluminium V-brakes en remgrepen. Daarnaast zitten er voetsteunen aan de voor- en achterkant. Het frame is versterkt, de velgen zijn gekleurd en er zit een kettingkast om de ketting heen.

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud je een BMX-fiets?

Een BMX-fiets onderhoud je goed door je fiets elkaar keer schoon te maken na gebruik. Daarnaast moet je regelmatig controleren over er nog genoeg lucht in de banden zit, de remmen nog goed werken en of de ketting gesmeerd moet worden.

Wat heb je nog meer nodig om te BMX’en?

Een belangrijk onderdeel is de kleding, deze moeten je beschermen bij een val en moet lekker zitten. Daarnaast heb je nog speciale BMX schoenen, deze kun je vastklikken aan je pedaal. Deze mag je tot je 13e niet gebruiken, dan gebruik je stevige sportschoenen. En je moet natuurlijk een full-facehelm dragen om je te beschermen.

Wat betekent BMX?

BMX is een afkorting binnen de wielersport. BMX betekent bicycle moto cross. In Nederland wordt BMX ook wel fietscross genoemd.

Bekijk hieronder de volledige top-5 BMX-fietsen