Zo verlaag jij je handicap met golf

Golf is een lastige sport om mee te beginnen, dit komt door de vele verschillende golfclubs en moeilijke golfbanen. Daarom heb je voor golf leren veel geduld nodig en veel oefenuren. Door dit artikel te lezen en de tips op te volgen, verlaag jij je golfhandicap en sla jij alle ballen in een paar slagen in de hole.

Wat is een handicap bij golf?

Een handicap bij golf geeft aan hoe goed je bent, want hoe lager je handicap, hoe beter. De golfhandicap maakt de sport uniek, want hierdoor kunnen spelers op verschillende niveaus tegen elkaar spelen. Want als jij een gemiddelde hebt van 19 slagen tijdens een 18-holes ronde, krijg je bij hole nummer 4 5 slagen om de hole te bereiken. En als je tegenstander een gemiddelde heeft van 32 slagen tijdens een 18-holes ronde, krijgt hij meer kansen per hole. 

Oefenen op de baan

Oefenen op je swing op een drivingrange is leuk, maar daarmee verlaag jij je handicap niet. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je oefenen op de golfbaan. Want hoe vaker je oefent op de baan, ontwikkel jij je eigen stijl en techniek bij golf en daardoor gaat je handicap omlaag. 

Zet er druk op

Een potje golf spelen met vrienden is leuk en is voor de ontspanning maar wanneer je er een weddenschap opzet, krijg je meer concentratie en leer je ook onder druk te presteren. Dus spreek van te voren af dat diegene met de minste slagen een biertje krijgt of wat geld. Want zo krijg je ook meer vertrouwen in jezelf als je wint en gaat het beter als je mee gaat doen aan een golfwedstrijd. 

Ga erop uit

Niet alleen als het mooi weer is de golfbaan opgaan, maar ook op een mindere dag moet jij op de golfbaan te vinden zijn. Zo kun jij in alle weersomstandigheden spelen en sta jij op een golftoernooi in slecht weer een streepje voor op je tegenstanders. Ook moet je niet alleen bij je vertrouwde golfbaan in de buurt een balletje slaan, maar zoek eens een andere golfbaan op en probeer hier jouw golfhandicap te verlagen.