Deze attributen heb je nodig voor crossfit

Crossfit is de naam voor verschillende soorten onderdelen fitness, zoals gewichtheffen, gymnastiek, atletiek en powerliften. Om crossfit goed te kunnen uitvoeren heb je verschillende attributen nodig en met deze attributen kun je thuis of in je sportschool aan de slag met crossfitoefeningen.

Kettlebell

Dit is eigenlijk een kanonskogel met handvat, die verkrijgbaar is in verschillende gewichten. Een kettlebell wordt al meer dan 100 jaar in het Russische leger gebruikt en is tegenwoordig ook overal in Nederland te verkrijgen. Een kettlebell kun je gebruiken voor kracht-, flexibiliteits- en cardio-oefeningen. Veel voorkomende crossfitoefeningen met een kettlebell zijn de kettlebell swings, goblet squats en sumo deadlifts.  

Plyo Box

Een plyo box is een box van hout, ook wel crossfitbox genoemd. Met een plyo box gebruikt je je eigen lichaamsgewicht om cardiotraining te doen. Je ontwikkelt tegelijk snelheid en kracht met een plyo box. Je kunt de box vaak op meerdere kanten gebruiken zodat je verschillende hoogtes hebt en kan afwisselen met oefeningen en intensiteit.  Oefeningen die je kan doen met een plyo box is een box jump, step up, elevated push up en triceps dips. 

Powerbags

Train je armen, benen, buik, rug en schouders met een powerbag. Dit is een zak gevuld met zand of water en wordt vaak gebruikt bij crossfitoefeningen. Een powerbag kan een gewicht hebben van 5 kilo tot wel 60 kilo, vaak kun je het gewicht zelf samenstellen door er minder zand of water in te doen of juist meer. Daarom is een powerbag geschikt voor alle niveaus en heb je ook veel verschillende soorten. Deze oefeningen worden vaak uitgevoerd met een powerbag: lunges, back squats, clean and press en goodmornings. 

Halterstang

Dit is het meest populaire fitnessattribuut in de sportschool of voor thuissporters. Een halterstang is een verzwaarde stang waar je gewichten aan kan hangen om je armen en benen mee te trainen. Doordat je zelf het gewicht kan bepalen dat je aan de halterstang doet, ontwikkel je meer spierkracht en kun je het jezelf makkelijker of moeilijker maken. Oefeningen die worden gedaan met een halterstang zijn bankdrukken, squats en pull ups.