5x Beste Led-zaklamp

Een zaklamp is een essentieel voorwerp voor verschillende outdooractiviteiten. Er kunnen zich verschillende situaties voorkomen waarbij een zaklamp erg belangrijk is. Een led-zaklamp is handig, omdat deze weinig energie gebruiken en een lange levensduur heeft. Er zijn een aantal eigenschappen die een goede zaklamp moet hebben: tegen een stootje kunnen, een goede LUX-waarde, lumen en wellicht de waterdichtheid. Andere zaken zijn dingen die je voor jezelf moet bepalen, denk hierbij aan de soort batterijvoeding, de behuizing, de grootte van de lamp en het gewicht hiervan. Hieronder zetten wij de vijf beste led-zaklampen voor je op een rij.

Lijst met vijf beste led-zaklampen

K-natics led-zaklamp

Met deze zaklamp van K-natics kan je tot 1000 meter ver schijnen. Dit is een zaklamp met een oplaadbare batterij, deze batterij gaat zes tot acht uur mee! En als je de zaklamp op zijn laagste stand zet kan hij zelfs twintig uur gebruikt worden. Ook bevat de zaklamp indicatielampjes, zodat je precies weet hoe vol de batterij nog is. Aangezien deze zaklamp ontworpen is voor militair gebruik heeft deze een enorm sterke behuizing. Ook heeft deze zaklamp een hittebestendige lens, is wind- en waterdicht en heeft een geavanceerd focussysteem.

TRVLMORE led-zaklamp

Ook met deze militaire zaklamp kan je van minimaal 500 meter tot 1000 meter ver schijnen. Deze lichtafstand kan je doormiddel van de zoomfunctie gemakkelijk instellen. De behuizing van de zaklamp is gemaakt van aluminium. Hij is niet zwaar en ligt fijn in de hand. Ook is deze zaklamp waterdicht en zelfs sterk genoeg om een ruit mee in te tikken, zo kan hij gebruikt worden in verschillende omstandigheden. In deze zaklamp zit een oplaadbare batterij, maar er zit ook een extra houder bij voor gewone batterijen.

Philips led-zaklamp

Deze zaklamp van Philips heeft een lichtbereik van 100 meter. Deze zaklamp heeft een goede behuizing en kan zeker tegen een stootje. Ook is hij waterdicht. De Philips-zaklamp beschikt over 110 lumen. Voor deze zaklamp heb je twee AA-batterijen nodig, deze worden erbij geleverd. De batterijduur is dan ook tweeënhalf uur.

MagLite led-zaklamp

Deze zaklamp van MagLite is een zeer krachtige staaflamp. Om de lichtbundel van breed naar gefocust te veranderen kan je aan de draaibare kop draaien. De behuizing van deze lamp is van zwart geanodiseerd aluminium. De lengte is 315 millimeter. Hij heeft een lichtbereik van zelfs 364 meter en beschikt over een lichtsterkte van 131 lumen.

Philips led-zaklamp

Deze led-zaklamp van Philips bevat 160 lumen en heeft een bereik van 65 meter. Deze zaklamp bevat een duurzame behuizing gemaakt van aluminium, hierdoor is de zaklamp waterdicht. Ook is deze geschikt voor langdurig gebruik aangezien het een stevige zaklamp is. Ook deze zaklamp van Philips werkt op 2 AA-batterijen en kan 2 uur gebruikt worden.

Veelgestelde vragen

Waarom een led-zaklamp?

Led-zaklampen genereren minder warmte en gaan langer mee. Dankzij de onderdelen zijn deze ook minder snel kapot te krijgen.

Wat zijn Lumen?

Lumen geeft aan hoeveel licht uit een (zak)lamp komt. Wees er wel bewust van, dat twee zaklampen met hetzelfde aantal lumen niet altijd even fel zijn.

Wat betekend ‘luxwaarde’?

Luxwaarde betekend het aantal lumen per oppervlak.

Bekijk hier de volledige lijst