5x Beste Outdoor Luchtbed

Ben jij van plan een trektocht te maken per auto, fiets of voet? Dan is een outdoor luchtbed iets wat jij nodig hebt. Zelfs in een tentje met weinig luxe heb je nog steeds behoefte aan een goede nachtrust, daar hoort een goed matras bij. Een goed outdoor luchtbed heeft verschillende factoren die belangrijk zijn. Bekijk hier de vijf beste outdoor luchtbedden.

Lijst met vijf beste outdoor luchtbedden

NOMAD luchtbed

Dit luchtbed van NOMAD is gemaakt van polyester en de vulling is van speciaal schuim. Deze schuim heeft een hoge dichtheid, dit zorgt voor de perfecte isolatie en ligt ook nog eens lekker. Dit is perfect voor outdoor en mensen die een nachtje in de auto spenderen. 

Exped luchtbed

Dit dikke en comfortabele luchtbed van Exped zit tussen een matje en matras in. Dit matras is groot, maar misschien niet de allerbeste keuze voor lichtgewicht trektochten. Als jij een andere outdoor activiteit doet of bijvoorbeeld op een roadtrip gaat kan dit het perfecte matras voor jou zijn!

Happy Rhino luchtbed

Dit matje van Happy Rhino is dun genoeg om gemakkelijk mee te nemen, zonder dat je de grond voelt door je matje. Niet alleen perfect voor roadtrips, maar ook handig voor een festival. Het luchtbed is 15 centimeter dik en isolerend. Dit matras blaast ook nog eens zichzelf op, wat natuurlijk super handig is! Door het open cel schuim krijg je ook geen tocht uit de bovenkant van het matras.

Abbey Camp luchtbed

Ook dit matras van Abbey Camp is zelfopblaasbaar. Dit betekent: uitrollen en klaar! Na een paar seconden ligt daar een heerlijk matrasje van 10 centimeter dik. Als dit niet stevig genoeg is kan je altijd nog handmatig bijpompen. Door het zachte stretch bovenlaagje geniet je van het optimale slaapcomfort. 

Bo-Camp

Dit is een matras dat geschikt is voor alle jaargetijden. Dit is een duurzaam matje en heeft een hoge belastbaarheid. Aangezien deze ook geschikt is voor koudere temperaturen kan je hem gemakkelijk meenemen op een roadtrip. Ook komt dit matras met twee elastieken en een draagtas, waardoor je hem gemakkelijk mee kan nemen. Hij is in verschillende diktes verkrijgbaar.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de verschillen tussen een luchtbed en slaapmat?


Slaapmatten zijn makkelijk mee te nemen voor de outdoor fanaten. Luchtbedden zijn meestal dikker dan slaapmatten en zijn meestal ook niet licht en compact genoeg om mee te nemen. Dat een slaapmat dunner is, betekent zeker niet dat deze minder lekker ligt. Een slaapmat heeft een betere isolerende werking, waardoor je het minder koud krijgt. Ook zijn de meeste slaapmatten zelf opblaasbaar.

Hoe lang gaat een luchtbed mee? 

Als je voorzichtig met een luchtbed of slaapmat omgaat kunnen deze minstens 10 jaar mee. Vaak zelfs langer. 

Wat zijn belangrijke kwaliteiten in een outdoor luchtbed?

Als je veel rondtrekt is het belangrijk dat je een licht luchtbed meeneemt. Op die manier kan je gemakkelijk op trektocht. Een luchtbed of mat met een goede isolatie is belangrijk, zo kan je ook met andere temperaturen warm blijven.

Bekijk hier de volledige lijst