5x Beste Camping BBQ

Waar denk je aan als je de woorden ‘zomer’ en ‘kamperen’ hoort? Barbecueën natuurlijk! Tijdens een hete zomer op de camping eet je vaak meerdere avonden achter elkaar lekkere stukken vlees en groente van de grill. Als je hier optimaal van wilt genieten heb je natuurlijk een goede barbecue nodig. Je kan vaak moeilijk een grote barbecue van thuis meenemen, dan is een kleine camping-BBQ een goede optie. Hier volgt de lijst 5 beste campingbarbecues.

Lijst 5 beste camping BBQ’s

Ferraboli Camping BBQ

Dit is de opklapbare houtskoolbarbecue van het merk Ferraboli. Hij is gemaakt van luxe materialen en heeft een mooie afwerking. Je kunt het rooster van de barbecue verstellen op drie verschillende standen. Deze barbecue heeft ook een windscherm waardoor je hem echt overal kunt gebruiken. Na gebruik kan je hem opklappen tot een koffertje.

Bo-Camp Camping BBQ

Deze compacte barbecue van Bo-Camp is een houtskoolbarbecue en heeft een mooie industriële uitstraling. Je kunt de barbecue handig opvouwen tot een koffertje, zodat je hem gemakkelijk kan meenemen naar de camping. Het barbecue gedeelte zoals het rooster is gemaakt van roestvrijstaal. Ook kan je het rooster omhoog zetten als er teveel warmte is. De barbecue heeft ventilatiegaten aan de weerszijden.

Kitchenne Camping BBQ

Ook deze barbecue van Kitchenne is makkelijk inklapbaar en zo makkelijk mee te nemen. Deze barbecue werkt op houtskool. Na gebruik is deze meteen in te klappen. Hij is gemaakt van metaal en heeft ventilatieopeningen aan de zijkanten. Na gebruik is deze barbecue gemakkelijk schoon te maken.

Relaxdays Camping BBQ

Het zit hem misschien al in de naam, maar deze minibarbecue is de ultieme kleine barbecue. Door middel van de uitklapbare voetjes kan je hem overal neerzetten. En door de gaten onderin is er nog veel ventilatie voor het houtskool. Je kunt de verschillende onderdelen, zoals de kolen emmer er apart uithalen door middel van de handgreep aan het rooster.

AceCamp Camping BBQ

Deze houtskoolbarbecue van AceCamp is zeer compact en gemakkelijk opvouwbaar. Je zet hem in 20 seconden al in elkaar. De onderdelen zijn van hoogwaardig materiaal, dit zorgt ervoor dat hij bestand is tegen vervorming en roest. Ook deze bevat ventilatiegaten voor het houtskool. Bij de barbecue komt ook een draagtas.

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een camping BBQ?

Het is handig om eerst uit te vogelen wat voor soort barbecue je wilt, daarna is voor een campingbarbecue het formaat en gewicht belangrijk.

Mag je overal barbecueën?

Op veel plekken kun je barbecueën in het openbaar, maar dit mag alleen op aangegeven plaatsen. Je kan je barbecue dus niet zomaar in een openbare ruimte zetten.

Welke verschillende camping barbecues bestaan er?

Op een camping worden meestal houtskoolbarbecues gebruikt, maar ook een barbecue op gas of misschien zelfs elektrisch kan je op een camping gebruiken. 

Bekijk hier de volledige top 5