Hoe kies je de juiste locatie voor je 2-persoonstent: tips voor een geweldige kampeerervaring

locatie tweepersoonstent

Heb jij een 2-persoonstent en ben je op zoek naar dé ultieme plek waar je deze neer kunt zetten? Dan hebben we goed nieuws, want wij zetten de beste kampeerlocaties voor je op een rij. Avontuurlijker dan dit krijg je het niet!

1. Noorwegen

De natuur van Noorwegen staat bekend als magisch, ongerept en avontuurlijk. Dit klinkt ideaal als een plek om te kamperen, en dat is het ook. In principe kun je in Noorwegen kamperen waar je maar wil. Toch moet je je natuurlijk wel aan een aantal regeltjes houden. Denk bijvoorbeeld aan hoelang jij wil kamperen en op welke plek je dit doet. Zo moet je natuurlijk niet op de grond van iemand gaan kamperen die omheind is. Daarnaast moet je je slaapplek natuurlijk wel netjes achterlaten. Gelukkig kunnen deze regels je niet weerhouden om een fantastisch kampeeravontuur te beleven in jouw beste 2-persoonstent.

2. IJsland

IJsland is een van de meest bijzondere landen die je kunt bezoeken in Europa. De natuur is uitgestrekt en op elk stukje van het land kom je wel weer iets anders moois tegen. Vooral om de vele kraters, gletsjers en watervallen kun je niet heen. En laat staan dat je in de natuur gewoon kunt kamperen! Zo beleef je de échte IJslandse sfeer. Bovendien vind je in IJsland meerdere campings waar jij je tentje kunt neerzetten. Daarnaast kun je ook wildkamperen in dit prachtige land. Mooie plekken om te kamperen vind je in de Golden Circle, maar ook het noordoosten is fantastisch om te bezoeken.

IJsland kamperen met 2-persoonstent

3. Slovenië

Iets zuidelijker gelegen dan de bovengenoemde twee landen licht Slovenië. Slovenië is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt bij kamperen, maar laat je verrassen. Zo heb je meerdere campings waar je kunt verblijven om het land te ontdekken. Helaas mag je in Slovenië niet zomaar overal je tentje neerzetten, want wildkamperen is in dit land niet toegestaan. Ga daarom op zoek naar een geschikte camping, zoals een camping in de buurt van het meer van Bled.

4. Canada

Je moet er dan misschien wel een stukje voor vliegen, je begeeft je na de vlucht wel in een land dat je veel te bieden heeft: Canada! Canada staat net als de bovengenoemde landen bekend om de prachtige natuur en dat wil je natuurlijk allemaal met eigen ogen zien. Een roadtrip door Canada met de kamper of jouw 2-persoonstent is daarom een echte must. Er zijn veel campings te vinden waar je tussentijds kunt overnachten; het is helaas niet toegestaan om wild te kamperen, tenzij het anders is aangegeven. 

Wildkamperen? Zo bereid je je goed voor

Wildkamperen is altijd een goed én spannend idee. Het is namelijk eens een iets anders dan een gewone vakantie. Wanneer je gaat wildkamperen ervaar je namelijk pas echt de natuur en de vrijheid. Hoe je je goed kunt voorbereiden, sommen we hieronder bondig voor je op.

  • Check waar je mag gaan wildkamperen. Op niet elke plek is dit namelijk toegestaan. Bovendien is het belangrijk om altijd de slaapplek weer netjes achter te laten.
  • Pak de essentiële spullen voor het kamperen in, zoals de 2-persoonstent, luchtbedden, slaapzakken, waterflessen, kleding en kookspullen.
  • Vergeet ook zeker de EHBO-trommel, medicatie en eventuele vaccinaties niet.
  • Denk ook aan waterfilters. Op niet iedere plek kun je schoon water drinken, of wellicht zit er geen supermarkt bij je in de buurt. Een waterfilter is in dat geval ideaal, zodat je het water kunt filteren en probleemloos kunt opdrinken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn leuke Europese landen om te kamperen?

Noorwegen, IJsland, Slovenië, België en Frankrijk zijn een paar voorbeelden van leuke landen om te kamperen.

Wat heb je nodig om te kunnen kamperen?

Onder andere heb je een 2-persoonstent, luchtbedden, slaapzakken, haringen, zaklamp, pomp, waterfilters en een grondzeil nodig om te kunnen kamperen.

Mag je overal wildkamperen?

Op lang niet elke locatie is het toegestaan om wild te kamperen. Verdiep je daarom eerst in de locaties waar dat wel mag voordat je daadwerkelijk gaat wildkamperen.