Wat is geocachen precies?

Vond jij speurtochten vroeger het leukste dat er was? En hou jij ervan om door de natuur te wandelen maar zoek je toch iets extra’s? Dan is geocachen perfect voor jou! Het is net een mooie aanvulling aan je wandeling. Je loopt met een doel ergens naar toe en komt op de mooiste plekken.

Wat is het?

Geocachen is eigenlijk een soort speurtocht maar dan voor volwassenen en voor jeugd. Door de app ‘Geocaching’ te downloaden zie je verschillende caches van over de hele wereld. Op de app zie je coördinaten die je leiden naar de cache. Vaak staat er ook een tip bij, zoals een bepaald verkeersbord dat dichtbij staat of een ander voorwerp waardoor het makkelijker wordt om de cache te kunnen vinden.

Waar zijn de caches?

De caches worden door iedereen die zelf aan geocachen doet, verspreid. Het leuke is dat je op plekken komt waar je normaal nooit zomaar heen gaat. Mensen bedenken de meest creatieve plekken of maken de mooiste plekjes om hun cache te verstoppen. Zo heb je hele simpele bijvoorbeeld verstopt onder een steen, lantarenpaal of in een vogelhuisje. Bij sommige moet je een heel pad of parcour lopen voordat je bij de locatie aankomt, en bij sommige hebben ze zelfs een hele constructie gebouwd om bij de cache te kunnen komen.

Wat als je de cache hebt gevonden?

De cache is eigenlijk een bakje of doosje met daarin een logboek waarop je je naam moet schrijven. Stel dat het boekje helemaal nat is door de regen kan je dit aangeven op de site, ook kun je hier leuke reviews geven. In de cache kunnen ook verschillende voorwerpen zitten, dit zijn Travel Bugs. Deze Travel Bugs kan je volgen met een gps. Zo kan je zien waar op de wereld jouw Travel Buck helemaal langs gaat. Het is de bedoeling dat hij door zoveel mogelijk landen gaat.

Zelf een cache maken?

Zelf een cache maken is erg simpel. Bedenk een leuke plek waar je jouw schat wil verstoppen. Zorg wel dat het op een openbare plek is zodat iedereen erbij mag en kan komen. Wat je moet doen is een logboek kopen of uitprinten. Bedenk een goede hint, niet te makkelijk natuurlijk. Vervolgens connect je de cache met de app of de site, en je bent klaar!