Wat is streetfishing?

streetfishing

Streetfishing, oftewel straatvissen, is komen overwaaien uit Berlijn en Parijs. Ook in Nederland wordt streetfishing steeds populairder en er worden zelfs wedstrijden en toernooien georganiseerd. Maar, wat is streetfishing eigenlijk? Hieronder lees je alle ins en outs wat betreft de nieuwe hengelsport.

Baarzen, snoeken en snoekbaarzen

Met streetfishing ga je actief op zoek naar vissen in de stad. Met streetfishing vis je met licht materiaal, omdat de meeste roofvissen in de stad wat kleiner zijn. Ook kun je je met licht materiaal sneller verplaatsen, of dat nou lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer is. Meestal gebeurt het streetfishen in de grachten en kanalen en met name wordt er gevist op baarzen, snoeken en snoekbaarzen. In de binnenstad zwemmen namelijk heel wat roofvissen, ook al zul je dat waarschijnlijk in eerste instantie niet denken.

Materiaal

Bij streetfishing gaat de voorkeur uit naar een superlichte hengel met een buigzame top, met een molen met een grootte van 500 of 1000. Daarnaast kun je kiezen voor een dunne gevlochten lijn. Als je vooral op zoek bent naar snoeken of snoekbaarzen, kan een dunne stalen lijn of een fluorocarbon onderlijn handig zijn. Zorg ook dat je altijd een onthaakmat bij je hebt, zodat de vis niet op een harde ondergrond komt te liggen als jij de haak wil verwijderen. Last but not least: zorg ervoor dat je een VISpas hebt en check of jij met die VISpas mag vissen in jouw stad.

Kunstaas

Bij streetfishing wordt er snel gevist en moet je je voorbereiden op verschillende soorten stekken. Het ene moment heb je een diep kanaal en het andere moment heb je een troebele gracht. Een gevarieerd aanbod aan kunstaas van lichtgewicht is daarom belangrijk. Zo kun je eenvoudig switchen tussen verschillende soorten kunstaas. Bovendien mag een verzameling van softbaits en shads niet ontbreken aan de collectie van de kunstazen, net als de pluggen, jerkbaits en spinners.