Tips en tricks om te blijven staan op je waterski’s

Je kent vast het gevoel wel dat je eindelijk stevig op je waterski’s staat en dan uiteindelijk toch keihard valt. De boot gaat weer zachter om je weer op te pikken. Maar wees niet getreurd: nu speciaal voor jou de handigste tips om nooit meer van je ski’s te vallen.

In het water en nu?

Je ligt eindelijk in het water en je hebt je ski’s aangetrokken, maar wat nu? 

  • Stap 1: Blijf te allen tijde rustig, er is niks waar je je zorgen om hoeft te maken. De kapitein houdt jou in de gaten en als je niet meer wilt kun je het touw loslaten en kun je je in het water laten zakken.
  • Stap 2: Als je eindelijk in het water ligt, krijg je het touw naar je toegeworpen. Belangrijk is dat je deze pakt en een zittende houding aanneemt. Zo kun je je zelf optrekken als de boot begint met varen.
  • Stap 3: Paar dingen waar je op moet letten: als je in de zittende houding zit, is dat je je gewicht achterop je ski’s houdt zodat de voorkant van je ski’s boven water hangen. Ook moeten je knieën gebogen zijn.
  • Stap 4: Als laatst begint de boot te varen en is het de kunst aan jou om je evenwicht te bewaren. Je voelt een grote trekkracht en dat is het juiste moment om proberen op te staan.

Hoe blijf je nu staan?

We weten nu de stappen die je kunt volgen om overeind te komen. Je weet nu dat er een grote trekkracht komt waarin je kunt proberen om op te staan. De kunst alleen is om te blijven staan. Het belangrijke is dat je je evenwicht moet bewaren, wil je lang blijven staan. Omdat de start het allerbelangrijkste is, ligt daar de grootste truc om lang te blijven staan maar zodra je je evenwicht gevonden hebt, kun je op volle kracht vooruit.