Welke yoga past het best bij jou?

Yoga komt steeds meer in, wil jij weten waarom yoga ineens zo populair is? Probeer het uit! Maar welke Yoga soorten zijn er allemaal, en welke vorm van yoga past het beste bij jou? Dit zijn de bekendste yoga vormen. 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is misschien wel de bekendste vorm van yoga. Je focust je bij Hatha Yoga heel erg op je lichaam, ademhaling en op je bewustzijn. Naast dat je van binnen focust, zal je flexibeler worden en je leert luisteren naar je lichaam. Begin je net met yoga? Dan is Hatha Yoga perfect om mee te beginnen. 

Yin Yoga

Bij Yin Yoga worden de houdingen die je doet langer aangehouden dan anders. De houdingen zijn gericht op de gewrichten en het bindweefsel, terwijl bij andere yoga vormen richt je je vaak op de spieren. Door langer in een houding te blijven ben je minder actief bezig en voel je je lijf beter. Iedereen heeft wel eens stress en spanning, dit hoeft niet altijd erg te zijn. Door Yin Yoga krijg je balans doordat het in het teken staat van loslaten en ontspannen. Door middel van stretch of druk worden meerdere meridianen gestimuleerd.

Flow Yoga

Flow Yoga, ook wel bekend als Vinyasa Yoga, is een van de bekendste soorten. Hiermee verminder je stress, verbeter je je houding, krijg je meer zelfvertrouwen en je bent je meer bewust van jezelf. Je kalmeert de geest. Verder word je soepeler en flexibel. Je ontwikkelt je spieren en maakt ze sterker. Bij Flow Yoga doe je meerdere yoga-houdingen achter elkaar, in een soort flow. Bij Flow Yoga gaat het ook erg om de ademhaling. Bij elke beweging die je doet ben je je bewust van je ademhaling.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een actieve vorm van yoga. Ook hier hou je je veel bezig met je ademhaling. Door de houdingen die je doet ga je veel zweten waardoor je je lichaam zuivert. Het is belangrijk dat je genoeg drinkt tijdens en voor de les. Deze vorm van yoga verdrijft gifstoffen en doordat je veel zweet is het belangrijk dat je blijft drinken.