Dit zijn de snelste sporten: top 10

snelste sporten

Snelste sporten kan je op verschillende manieren oppakken. Je kan denken aan Formule 1, maar je kan ook denken aan badminton of kogelwerpen. Hieronder hebben we de top 10 snelste sporten voor je neergezet.

1. Badminton

Badminton is een sport waarvan je niet verwacht dat het zo snel zou kunnen gaan. Veel mensen vinden dit zelfs een saaie sport. Toch gaan de shuttles sneller dan je denkt. Een shuttle kan namelijk 500 kilometer per uur gaan tijdens een wedstrijd. 

2. Formule 1

Formule 1 is natuurlijk de sport die iedereen kent. Toch is dit de sport in het lijstje waarbij het niet om een voorwerp gaat dat je gooit of slaat. Bij Formule 1 draait het natuurlijk om de snelheid van de auto. Een Formule 1-auto kan wel tot over de 373 kilometer per uur gaan. 

3. Golf

Een gezellig potje golfen met vrienden is erg gezellig. Toch kan het best gevaarlijk zijn als er een golfbal met een vaart naar je toe komt. Tijdens een potje golf kan een golfbal een snelheid halen van 340 kilometer per uur. Dit is dus ook een voorbeeld van geen snelle sport, maar een snelle golfbal.

4. Jai alai

Een sport die eigenlijk bijna niemand kent is jai alai. Jai alai is een sport waarbij een bal in een hard netje zit en je met een harde swing de bal tegen de muur aan gooit. Zodra de bal terug komt, vang je hem weer en gooi je de bal weer tegen de muur aan. De bal kan zo’n 300 kilometer per uur tegen de muur aan gaan met een goede swing.

5. Squash

Squash is een sport die iedereen wel kent. Het lijkt een beetje op tennis. Je slaat met een racket de bal tegen de muur, zonder de bal te laten stuiteren moet je tegenstander de bal weer tegen de muur aan slaan en zo maar door. Zo’n bal kan wel met 280 kilometer per uur tegen de muur aan geslagen worden.

6. Tennis 

Iedereen kent natuurlijk de sport tennis. Bij tennis weet je ook dat een tennisbal met een volle vaart naar de overkant geslagen wordt. Een tennisbal kan zo’n 260 kilometer per uur gaan. Het is dus niet zo gek als je op tv ziet dat een ballenjongen een tennisbal tegen zijn gezicht aan krijgt, dat hij emotioneel wordt en de wedstrijd wordt stilgelegd om te kijken hoe het met hem gaat.

7. Voetbal

De sport der sporten die iedereen over de hele wereld kent is natuurlijk voetbal. Je hebt het ook vast wel een keer zelf gedaan. Iedereen weet ook dat een voetbal een aardige snelheid kan creëren. Een voetbal kan maar liefst 210 kilometer per uur over het veld gaan. 

8. IJshockey

IJshockey is een sport dat in Nederland niet heel erg bekend is, maar in landen zoals Engeland is het een hele bekende sport. IJshockey is eigenlijk hockey maar dan op het ijs, maar in plaats van een bal wordt er gebruikgemaakt van een puck. Op het ijs gaat zo’n puck natuurlijk veel sneller. Een puck kan wel tot 180 kilometer per uur over het ijs glijden.

9. Honkbal 

Bij honkbal zou je denken dat de hoogste snelheid die gemeten is, is gemeten na het slaan van de bal. Toch is dit niet helemaal het geval. Tijdens een honkbalwedstrijd is er gemeten dat de bal die gegooid werd met meer dan 170 kilometer per uur richting de knuppel ging. De kracht die er dus achter werd gegooid had niemand verwacht.

10. Tafeltennis

Iedereen heeft dit vast wel een keer gedaan: een potje tafeltennis op het schoolplein. Op het moment dat je het op school doet, heb je geen besef van hoe snel een pingpongbal eigenlijk kan gaan. Bij officiële wedstrijden kan een pingpongbal wel zo’n 100 kilometer per uur gaan. Het is dus logisch dat je snel moet handelen, omdat er maar een kleine ruimte tussen zit.