5x Beste Handbal

Het belangrijkste bij handbal is natuurlijk de bal. Die moet van uitermate goede kwaliteit zijn en moet ook lekker in de hand liggen. Met deze ballen van hieronder heb jij elke training en wedstrijd een goede bal in je hand.

Lijst met de 5 beste handballen

Erima handbal

De handbal van Erima is 1000 gram en is jouw trainingspartner op het veld. Doordat de bal een ABS-ventiel heeft blijft de lucht langer in de bal. De bal heeft een plakkerige buitenzijde waardoor je ook zonder hars goede grip hebt. Deze bal heeft PU aan de buitenkant en van binnen latex, daarom houdt de bal zijn vorm en heeft het een goede stuit.

Molten handbal

Deze handbal is zeer geschikt om de technische vaardigheden te verbeteren. De handbal is ongelofelijk zacht met ultieme grip. Daarom is een aanname met één hand zeer makkelijk en is het mogelijk om een snelle gecontroleerde uithaal te maken. De bal is gemaakt van rubber en is in 3 verschillende maten te verkrijgbaar.

Select handbal

Deze bal is speciaal voor kinderen die beginnen met handbal. De bal is gemaakt van extra zacht rubber en is verkrijgbaar in de maten pupillen en junioren. Makkelijk te vangen en om te gooien.

Kempa handbal

Met of zonder hars heeft deze Kempa reliëf meer grip en balcontrole. Door de plakkerige easy-grip bovenwerk en zachtschuimlaminering heeft de bal een aangenaam balgevoel. De binnenbal is van latex, daardoor heeft de bal een uitstekende stuit met laag luchtverlies. Deze zwart/oranje handbal is verkrijgbaar in maat 3.

Balla Sports handbal

Gemaakt van een antislip rubberen oppervlaktemateriaal, daarom wordt deze bal gekenmerkt door zijn hoge maatvastheid en gaat de bal lang mee. Het contact met deze bal is zacht, daarom is deze bal ook zeer geschikt voor beginnende handballers.

Veelgestelde vragen

Welke maat bal heb ik nodig bij handbal?

Je hebt bij handbal vier verschillende maten in de bal. De jongste spelers spelen met bal maat 0. Als je in de D-jeugd of C-jeugd meisjes speelt, speel je met bal maat 1. C-jeugd jongens, B-jeugd, A-jeugd dames en dames senioren spelen met bal maat 2. En dan als laatst spelen de A-jeugd heren en heren senioren met bal maat 3.

Waarom smeren handballers hars op hun handen?

Bijna alle handballers gebruiken hars op hun handen. Dit zorgt ervoor dat ze meer grip hebben en dat de bal makkelijker blijft kleven.

Hoe maak je een handbal schoon?

Als er te veel hars op je bal zit, kan je je bal schoon maken. Dit kan met een speciale spray voor handballen maar je kan ook met een hars balletje het hars van je bal afhalen. Pak een stukje hars, maak er een balletje van en leg het even op de verwarming. Daarna ga je hem het balletjes hars op je bal en trek je hem er weer van af. Zo verdwijnt het hars van je bal.

Bekijk hieronder de volledige top-5 handballen