6x Beste Haltersets

Als beginnend en gevorderde sporter, is het fijn om gewichten thuis te hebben om mee te trainen. Met deze 6 haltersets haal je hoge kwaliteit in huis en kun je wanneer je maar wilt aan de slag om spieren te kweken. 

Lijst met de 6 beste haltersets

Tunturi halterset

Met deze halterset is het eenvoudig om thuis jouw hele lichaam te trainen. De dumbbell heeft een stalen handvat met antislip handgreep. Er zitten 8 verschillende halterschijven bij deze set, hierdoor kun je zelf het ideale gewicht bepalen tot 15 kilo. Door de schroefsluiters na de halterschijven te bevestigen, blijven de gewichten op hun plaats zitten.

Sportstech halterset

Een halterset met een korte en lange halter? Dan moet je deze halterset kopen. Door de twee korte halters aan elkaar te verbinden door middel van een verbinding, creëer jij een lange halter. Ook krijg je bij deze halterset siliconen hoezen die je om je gewichten kan doen, zodat je je vloer niet beschadigt. Met deze halterset heb je oneindig veel trainingsmogelijkheden die je thuis allemaal kan uitvoeren. 

ReloadSport halterset

Deze lange halterset kan tot 115 kilo dragen, ideaal voor een gevarieerde training voor het hele lichaam. De stang is gemaakt van duurzaam materiaal en is voorzien van extra-grip handvaten. Daarnaast hebben de gewichten een rubberen coating en dempende werking waardoor de gewichten en vloer niet beschadigd worden.

Beylore halterset

Dit is een 2-in-1 halterset met twee korte halters die je samen tot één lange halter kan maken. Met maar liefst 16 verschillende halterschijven kun je een gewicht tot 40 kilo kunnen maken. Deze halterset is perfect voor een training met het hele lichaam waarbij er spieren worden gekweekt. De halterset bestaat uit gematteerde halterschijven, een roestvrije ijzeren stang en antislip handgrepen. Eenmaal gedemonteerd is de set makkelijk te vervoeren en op te bergen. 

Focus Fitness halterset

Sport jij graag thuis? Dan is deze halterset met een totaalgewicht van 26 kilo perfect. Dankzij het draaisysteem kun je eenvoudig wisselen van gewichten en direct beginnen met trainen. De halterschijven zijn gevuld met zand en omringd door kunststof. Je krijgt ook 4 stersluitingen bij de halterset, zodat de gewichten niet van de stang afvallen.

Avento halterset

Deze halterset van 15 kilo met kunststoffen schijven is ideaal voor de beginnende sporter. Met 6 losse gewichten welke variëren in gewicht van 1.25 kilo tot 2.5 kilo. Zo bepaal je zelf de intensiteit van je training en kun je per oefeningen ook nog makkelijk het gewicht aanpassen. Doordat de stang gemaakt is van verchroomd staal met antislip heb je extra veel grip. 

Veelgestelde vragen

Hoe wordt een halterset nog meer genoemd?

Een halterset is de hele naam voor een set, dus met schijven, sluitstukken en stang. Maar in een halterset heet de kleine stang een dumbbell en een grote stang heet een barbell.

Welke oefeningen kun je doen met een halterset?

Je kunt met een halterset heel veel verschillende oefeningen doen en ook nog met verschillende gewichten. Een paar voorbeelden van oefeningen: lunges met dumbbells, bankdrukken, schouderpress, bicep curls en triceps-extensions.

Met hoeveel kilo begin je als beginnende sporter?

Dan begin je meestal met 2 – 4 kilo aan elke dumbbell. Met een lange halter beginnen beginners meestal met 10 – 20 kilo.

Bekijk hieronder de volledige top-6 haltersets