5x Beste Zwemvliezen

Zwemmers en duikers opgelet! In dit lijstje komen de vijf beste zwemvliezen naar voren. Door zwemvliezen hebben je voeten een verlengstuk. Zo zijn je voeten langer, daardoor zwem je met een hogere snelheid. Bovendien verbetert het jouw zwemhouding en ga je soepeler door het water. Een zwemvlies bestaat uit een open of gesloten voetzak met een “vin”.

Top 5 beste zwemvliezen

Atlantis Zwemvliezen

De Atlantis zwemvlies is een lichtgewicht vin. Hij heeft een verstelbare hielstrap voor een fijne pasvorm, ook de zachte footpocket zorgt voor comfort. Met deze zwemvliezen kan je extra hard het water door.

Seac Zwemvliezen

De Speed Fin zwemvliezen van Seac hebben een zachte siliconen voetpocket voor de beste pasvorm. Deze zwemvliezen zijn er in drie verschillende kleuren: blauw, geel en wit.

Ocean Reef Zwemvliezen

Met de zwemvliezen van Ocean Reef kun je snorkelen zonder duikschoenen. Door de verstelbare band hebben ze maar twee maten. Je kan ze bestellen in vijf kleuren: wit, blauw, grijs, roze en zwart.

Waimea Handpeddels

Dit lijkt misschien een tikkeltje gek, maar dit zijn de handpeddels van Waimea. Die helpen jou om het meeste uit je zwemtraining te halen. Als je sneller vooruit wilt komen in het water kan je deze handpeddels aanschaffen om als een speer door het water te glijden.

Aquafeel Zwemvliezen

Door de korte vin van Aquafeel kan je zwemmen op hoog tempo met veel slagen. Zo train je jouw slag- en beenspieren. Kortere zwemvliezen helpen bij het verfijnen van jouw zwemtechnieken.

Veelgestelde vragen

Welke spieren train je met zwemmen?

Je traint veel je buik- en rugspieren, maar ook de schouderspieren, arm, bil en de hamstrings.

Wat voor voordelen hebben zwemvliezen?

Met lange zwemvliezen heb je veel snelheid en korte zwemvliezen zijn juist goed voor het trainen.

Is trainen met zwemvliezen effectief?

Met behulp van korte zwemvliezen kan je de techniek van de beenslag goed leren. Door zwemvliezen krijg je ook een betere houding in het water.

Bekijk hier de volledige top-5: