5x Beste Weerstandsbanden

Als je een fanatieke thuissporter bent heb je weerstandsbanden vast al wel voorbij zien komen. Met deze banden worden je oefeningen nog wat intensiever. In tegenstelling tot gewichten kun je ze gemakkelijk meenemen en opbergen. Zo kan je ze behalve thuis ook in de sportschool gebruiken. Geïnteresseerd? Bekijk dan vooral de top-5 beste weerstandsbanden:

Top-5 beste weerstandsbanden:

CKB Weerstandsbanden

De CKB-fitness weerstandsbanden kunnen gemakkelijk gebruikt worden door thuissporters. Je kan ze gebruiken bij het stretchen om je flexibiliteit te trainen, maar ook bij bilspieroefeningen bijvoorbeeld. De set bevat drie banden, met elk verschillende niveaus van weerstand. Bij deze set krijg je een gratis nylon tas om ze veilig in op te bergen.

Exodus Weerstandsbanden

Met de weerstandsbanden van Exodus heb je de ideale tool voor effectieve thuis-workouts. Zo train je heel je lichaam en maak je de oefeningen uitdagender. Met deze weerstand kan je goed alle spieren extra stimuleren tijdens het uitvoeren van je oefeningen. Bij deze set zitten drie weerstandsbanden.

Workout Gear Weerstandsbanden

Met deze set van Workout Gear krijg je vijf weerstandsbanden en een gratis e-book. Met de hoge kwaliteit weerstandsbanden kun je goed trainen. Deze banden hebben een afmeting van 25 x 5 cm. De banden gaan van licht naar zwaar, daarom is het aan te raden om te beginnen met een lichte band. Zo kan je testen welke weerstand jij het fijnste vindt.

NINN Sports Weerstandsbanden

Ook de set van NINN Sports heeft welgeteld vijf weerstandsbanden. NINN Sports heeft meerdere soorten weerstandsbanden in verschillende kleuren en patronen. Deze banden zijn gemaakt van 100% natuurlijk latex. Na verloop van tijd behouden ze nog steeds dezelfde vorm en elasticiteit.

Tunturi weerstandsbanden

In deze set zitten vier weerstandsbanden. Deze zijn ook gemaakt van latex. De weerstandsniveaus zijn makkelijk te zien door het gebruik van stippen. Ook met deze weerstandsbanden zet je je hele lichaam aan het werk tijden jouw workout.

Veelgestelde vragen

Wat voor oefeningen kan je doen?

Veel been- en billenoefeningen kan je uitvoeren met de resistance bands, denk daarbij aan donkey kicks, fire hydrant en squats. Dit zijn een aantal voorbeelden van been- en billenoefeningen, maar je kan ook je volledige lichaam trainen met weerstandsbanden.

Stoffen weerstandsband vs latex?

In veel stoffen weerstandsbanden zit alsnog latex, daarom maakt het eigenlijk niet veel uit welke je kiest.

Is het beter om gewichten te gebruiken dan weerstandsbanden?

Dat ligt aan de oefening die je doet, maar het is het best om het te combineren. Zo krijg je optimaal resultaat.

Bekijk hier de volledige top-5: