8x Beste Snowboard

Je wilt natuurlijk veilig naar beneden zoeven op je snowboard, daarom is het belangrijk om van te voren goede research te doen. Met deze snowboards hieronder zit je sowieso goed en kom jij zonder gipsvlucht thuis.

Lijst met de 8 beste snowboards

Jamara snowboard

Speels starten met snowboarden? Dit snowboard is speciaal gemaakt voor de beginnende jongeren en staat garant voor sneeuwpret. Het snowboard is gemaakt van stevig materiaal, dus kan tegen een stootje en door het touw is het mogelijk om de punt van het board omhoog te houden. Het snowboard is 72 centimeter lang en 22 centimeter breed.

Stiga snowboard

Dit board is een combinatie tussen een snowboard en skateboard. Voor dit snowboard heb je geen bindingen nodig en geen speciale schoenen. Door de gladde onderkant met groeven glij je zo van de berg af. Het snowboard is geschikt voor beginners en gevorderden van 5 jaar en ouder met een gewicht tot 80 kilo.

Nidecker snowboard

Dit snowboard is ideaal om te gebruiken als eerste snowboard. Door de twin shape en flex laat het board zich makkelijk sturen. Hierdoor voel je je veilig en comfortabel zodat je sneller leert en meer durft. Het board biedt voldoende uitdaging om je naar een hoger niveau te brengen. De lengte van het board is 151 centimeter en de breedte is 30 centimeter.

K2 snowboard

De K2 Lime is een freestyle snowboard voor de iets gevorderde mensen. Het board geeft veel response op bewegingen, daarom is dit board uitstekend voor freestyle snowboarden. Maar ook kun je met dit board van de piste af.  Het board is gripvol, stabiel en blijft goed op tempo. Dit snowboard is verkrijgbaar in 4 lengtes.

€257,95
out of stock
Bol.com

Burton snowboard

Deze Burton is al jaren een topper. Door de camber shape heeft het board veel grip en veel pop. Dit snowboard is het meest geschikt in gebieden van freeride en freestyle. En is het meest geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde boarder. Het board is 162 centimeter lang en 25 centimeter breed.

Arbor snowboard

De medium flex maakt het board lekker speels, hierdoor is het board uitermate geschikt voor de gevorderde snowboarders. Dankzij het rocker systeem met grip tech draait het board moeiteloos om zijn as, zonder in te leveren op grip en stabiliteit. Hierdoor is het board ook op hoge snelheid nog heel stabiel. De snowboard lengte is 147 centimeter en de breedte is 30 centimeter.

Lib Tech snowboard

Een super stoer freeride snowboard met artwork. Dit board is voor diegene waarbij het nooit hard genoeg kan en zichzelf meer wilt ontwikkelen. De C3 camber zorgt voor ongekend veel grip, zelfs op de hardste stukken ijs. De 7 golvingen aan beide staalkanten snijden in de sneeuw en zorgen ervoor dat je board heerlijk vertrouwd voelt op de piste. Het board is 159 centimeter lang en 30 centimeter breed.

GNU snowboard

Dit is een freestyle snowboard dat zowel in het park als in de poeder uitstekend uit de voeten kan. De opbouw zorgt voor de perfecte mix tussen camber en rocker. Hierdoor kunnen de iets minder gevorderde boarders ook gebruik maken van dit snowboard. Ook geen paniek op ijzige pistes, want door de 7 golvingen snij je door de hardste stukken sneeuw en ijs. De lengte van dit snowboard is 158 centimeter.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je snowboard zijn?

De lengte van je snowboard moet tussen je kin en neus zitten, dan heb je de juiste maat. Dit kun je meten door een snowboard verticaal voor je neer te zetten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een snowboard?

Bij het kopen van een snowboard moet je letten op de lengte van je snowboard, de vorm van je snowboard, waar jij je snowboard voor gaat gebruiken en naar welk gebied je gaat.

Hoe lang gaat een snowboard mee?

Een snowboard moet je ongeveer elke 5 á 6 jaar vervangen. Na verloop van tijd verliezen de boards hun spanning en veranderen de eigenschappen van je board.

Bekijk hieronder de volledige top-8 beste snowboards