5x Beste 8 Persoons Tent

Met je familie of vriendengroep op vakantie? Dan heb je zeker een grote tent nodig om allemaal comfortabel te kunnen slapen. Met deze 8-persoonstenten heb jij voldoende ruimte om te slapen en voor al je bagage, net zoals je andere medekampeerders.

Lijst met de 5 beste 8-persoonstenten

Robens 8-persoonstent

De aero yurt wordt snel en eenvoudig met één ventiel opgeblazen. De tent kan voor allerlei toepassingen gebruikt worden zoals slaapcabine, ontmoetingsruimte, speelruimte en verblijfsruimte. Er zitten gordijnen aan de binnenkant die je kan oprollen, zodat je naar buiten kan kijken. De voordeur heeft muggengaas en lage ventilatieopeningen voor frisse lucht. De tent is 270 centimeter hoog en 450 centimeter breed.

Luxiqo 8-persoonstent

Deze tent is een echte familietent, die je een comfortabel leef- en slaapgedeelte biedt. In de voortent is er genoeg ruimte om samen te eten of om de kampeerspullen en tassen op te bergen. Er zitten twee ruime slaapcabines in deze tent, geschikt voor 8 personen. Dankzij een binnen- en buitentent blijft het binnen comfortabel droog. De tent is makkelijk op te zetten door de vier tentstokken.

Skandika 8-persoonstent

Ideaal om mee te kamperen, het volgende kinderfeestje in je tuin of op reis met vrienden. Deze ruime tipi tent biedt plaats aan maximaal 8 personen en de stahoogte geeft veel ruimte tijdens het kamperen. De tent heeft een volledig ingenaaide tentvloer en muskietengaas bij de toegangsdeur. In de tent zitten handige opbergvakken en ramen die je kan verduisteren. Het opzetten van deze tent is ook zo gedaan.

Coleman 8-persoonstent

Met de octagon blackout geniet je van 360 graden zicht op uw omgeving. Dankzij de royale leefruimte en de ingenieuze scharnierdeur voelt u zich met deze tent overal thuis. Gebruik deze tent als luxe kampeer slaapkamer, speelruimte voor de kinderen of als festivaltent. Met de draagtas op wieltjes en de compacte afmetingen wanneer opgevouwen kunt u deze tent overal mee naartoe nemen en opbergen.

Happyment 8-persoonstent

Enorme kampeertent met veel ruimte voor bagage en meubilair. Met een stahoogte van 200 centimeter en een ingang die ook als zonneluifel gebruikt kan worden. Snel en gemakkelijk op te zetten dankzij kleurgecodeerde stokken en duidelijke instructies. De tent heeft een eigen ingenaaide tentvloer en muskietennet bij de ingang voor voldoende slaapcomfort.

Veelgestelde vragen

Zijn deze tenten waterafstotend?

Ja, deze tenten zijn allemaal waterafstotend. Maar de hoeveelheid water die een tent aankan, is wel per tent verschillend. Maar deze tenten kunnen wel een flinke regenbui aan.

Hoe kan ik een 8-persoonstent het beste opbergen?

Een tent bestaat vrijwel altijd uit meerdere onderdelen. Zo kan je tentstokken meestal uit elkaar halen en een tentdoek kan je compact opvouwen. Daarnaast krijg je als je een tent koopt, er een handige tas bij om je tent in op te bergen. Hierdoor past je tent altijd in je kelder, schuurtje of kofferbak.

Hoe maak ik een 8-persoonstent het beste schoon?

Een tent maak je het beste schoon als deze nog op staat. Zo kun je de buitenkant schoonmaken met de tuinslang en een spons. De binnenkant kun je eerst zandvrij maken met een bezem, daarna de stofzuiger er doorheen en als laatste met de dweil. Laat de tent wel goed drogen voordat je hem opbergt, anders krijg je schimmel.

Bekijk hieronder de volledige top-5 8-persoonstenten