Wat heb je nodig om te voetballen?

Je wilt graag een nieuwe sport gaan beoefenen en komt uit op voetbal. Wat heb je dan precies nodig om te gaan voetballen? Met deze drie dingen kun jij direct aan de slag met je voetbalcarrière.

Voetbalschoenen

Ga je voetballen in de zaal, op het veld of op straat? Want voor elke ondergrond heb je andere schoenen nodig. Voor op het veld heb je voetbalschoenen nodig met noppen, zodat je niet uitglijdt en genoeg grip hebt. In de zaal heb je voetbalschoenen nodig met veel grip en geen gladde zolen en als je op straat gaat voetballen kun je het beste een oud paar schoenen aantrekken. Want deze komen meestal niet schoon terug.

Scheenbeschermers

Voor de bescherming van je schenen is het dragen van scheenbeschermers nodig. Vooral in voetbalwedstrijden want dan kan het nog wel eens zijn dat je een trap tegen je schenen krijgt van je tegenstander. 

Scheenbeschermers heb je in verschillende soorten en maten. Je hebt losse scheenbeschermers die je onder je sokken moet stoppen maar je hebt ook scheenbeschermers die je ‘aan’ doet en die zitten vast om je enkel en net onder je knie. Daarnaast kun je nog extra voetbalbandjes kopen, die maak je net onder je scheenbeschermer vast en hierdoor beweegt je scheenbeschermer niet.

Sportkleding

De juiste kleding is ook belangrijk, vooral kleding waarin jij je prettig voelt. Voor warm weer is een korte broek, sokken en een T-shirt al voldoende, maar als het kouder weer wordt is het hebben van een extra vestje, langemouwenshirt en lange broek handig. En als je keeper bent, moet je natuurlijk ook voetbalhandschoenen kopen!

Als je bij een voetbalvereniging gaat voetballen, krijg je meestal een trainingspak van de club. Deze kun je aandoen op een training of naar een wedstrijd. Ook kun je ervoor kiezen om kleding te kopen van je favoriete voetbalclub, maar houd er rekening mee dat dit duurder is dan normale voetbalkleding.

Accessoires

Als je deze bovenste dingen hebt aangeschaft, ben je klaar om te gaan voetballen! Maar daarnaast zijn er ook nog tientallen accessoires die je kan kopen zoals haarbandjes, tape, eigen trainingsladder, bidon, voetbal en een voetbaltas. Deze dingen zijn dus niet essentieel, maar kun je erbij kopen.