De mooiste wandelroutes in Nederland

Het mooie weer komt er weer aan dus trek de wandelschoenen aan, trommel je vrienden op en neem een goedgevulde rugzak mee! Want met dit overzicht wandel je de mooiste wandelroutes per regio van Nederland.

Noord-Nederland: (Friesland, Groningen en Drenthe)

  • Het Plankenpad – Dwingelderveld

In het mooie Nationaal Park Dwingelderveld ligt het Plankenpad. Dit is een route van ongeveer 5,5 kilometer en aan het begin van de route kan je makkelijk je auto kwijt. Tijdens de route kom je het Plankenpad tegen, wat een leuke toevoeging is aan je wandeling! Om deze route te volgen moet je de witte bordjes volgen en trek niet je mooiste schoenen aan! 😉

  • Het Petgatenpad – Lettelbert

Ook in het plaatsje Lettelbert, ongeveer twintig minuten vanaf Groningen, ligt een Plankenpad. Deze route is iets korter, namelijk 2,3 kilometer en je hebt ook de keuze om het Plankenpad over te slaan als je niet van natte voeten houdt. Ook kom je langs een uitkijktoren die uitzicht biedt op het Leekstermeer!

Oost-Nederland: (Flevoland, Overijssel en Gelderland)

  • Wandelroute Laarzenpad – Kalenberg

Deze wandelroute gaat dwars door het Nationaal Park de Weerribben-Wieden. En hiervoor heb je zeker je regenlaarzen voor nodig! Tijdens deze route steek je met een vlot het water over, kom je verschillende bruggetjes en vlonders tegen en loop je door zompige moerasgrond. Dus 3 kilometer vol plezier en natuur!

  • Wandelroute Kotterbos – Almere

Bij de Oostvaardersplassen heb je heel veel verschillende wandelroutes maar deze is uniek. Tijdens deze wandelroute leer je van alles over het landschap en de verschillende dieren door middel van een audiotour. Deze audiotour is gratis te beluisteren via de app izi.TRAVEL. Dus beleef de Oostvaardersplassen op een nieuwe manier door deze unieke wandelroute van 7,5 kilometer.

Zuid-Nederland: (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg)

  • Dal van de Roode Beek – Schinveld

Tijdens deze route kom je langs een beek die rood gekleurd is, helaas geen luguber verhaal maar gewoon ijzerrijk water dat door het gebied stroomt. Maak deze route zolang jezelf wilt en vermaak je eventueel ook nog in het blotevoetenpad in het Schutterspark!

  • Het verdronken land van Saeftinghe – Nieuw Namen

Langs de 13 kilometer lange zeedijk liggen twee routes die een mooi beeld geven van het mooie gebied. Het Plankierpad en de Ruige Laarzen Route beginnen bij het bezoekerscentrum en tijdens deze route heb je uitzicht op de Schelde. Let op dat deze routes niet te bewandelen zijn tijdens springtij!

West-Nederland: (Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland)

  • Wandelroute Jordaan en noordelijke grachten – Amsterdam

Even geen zin in bosgebieden of in de natuur? Ontdek dan de kleine straatjes in de Jordaan. Tijdens deze wandeling kom je langs de bekendste bezienswaardigheden van de Jordaan en leer je daarbij ook nog eens de geschiedenis van de wijk. Deze wandelroute kost â‚Ŧ3,- en je krijgt de route plus informatie toegestuurd via de mail. Zo kan je op je eigen tempo, tijd en dag beslissen wanneer je deze route gaat lopen!

  • Wandelroute De Koploper – Ouddorp

Lekker uitwaaien op het strand en struinen door de duinen, met deze route maak je het allemaal mee. Deze 20 kilometer lange wandeltocht start in Ouddorp en laat je het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekken. Zo kom je langs een uitkijktoren, wandel je over het strand, tuur je over de zee op zoek naar zeehonden en sluit je de route af door een duinlandschap. Is 20 kilometer toch iets te ver? Dan kun je de route ook opsplitsen in 2x 10 keer kilometer!