5x Beste Powerbags

Klarfit Force Bag - Power Bag - Sandbag - inclusief 4 met zand te vullen zakken – ieder tot 4,5 kg

Trainen met een powerbag zorgt voor goede stabiliteit, mobiliteit en uithoudingsvermogen. Met een powerbag kun je je hele lichaam trainen, daarom kun je de powerbag ook gebruiken voor heel veel verschillende oefeningen. Bekijk hieronder welke powerbags het beste zijn.

Lijst met de 5 beste powerbags

Tunturi Powerbag

Deze powerbag is voorzien van vier stevige handvaten en is geschikt voor verschillende krachtoefeningen. De powerbags van Tunturi worden gevuld met zandzakken en deze zijn makkelijk te verwijderen als je minder gewicht nodig hebt. Deze powerbags zijn in verschillende gewichten te bestellen namelijk 5, 10, 15, 20 en 25 kg. Dus vergroot jouw kracht met deze powerbag.

Capital sports Powerbag

Fill-up to lift up! Deze powerbag kun je vullen met water en lucht. Er past wel tot 40 liter water in deze powerbag en geeft weer een andere dimensie aan je training. Je kunt de powerbag ook zonder water gebruiken, dan moet je hem voor een stevige vorm oppompen met lucht. Met vier scheurvaste handvaten heb je de volledige controle over de powerbag en kun je er verschillende oefeningen mee uitvoeren.

Eyepower Powerbag

Met deze powerbag bepaal je zelf je gewicht. Je kunt in deze powerbag 4 gewichten van 5 kg doen, dus kun je trainen met 5, 10, 15 en 20 kg. Tijdens de oefeningen moet je lichaam zichzelf permanent stabiliseren, hierdoor belast je altijd meerdere gewrichten en spiergroepen tegelijk. Deze powerbag heeft 6 handvaten en voor extra grip zijn deze handgrepen voorzien van rubber. 

LMX Powerbag

De powerbag van LifeMaxx zijn in verschillende gewichten verkrijgbaar. Door de hoge dichtheid vulling zorgt deze powerbag voor extra stabiliteit. En de powerbag heeft een sterke pvc-cover waardoor deze zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Deze powerbag heeft 5 verschillende grips om aan vast te houden. Hij is niet geschikt als stootkussen en om te gooien op de grond.

Klarfit Powerbag

Optimaal voor een training rijk aan afwisseling. De powerbag van Klarfit verbetert uw totaalkracht, snelheidskracht en beweeglijkheid. Bij deze powerbag zitten 4 zandzakken die te vullen zijn tot een kracht van 4,5 kg. De binnenkant bestaat uit scheurbestendig textiel met een speciaal waterafstotende voering. Zijn zachte vorm maakt bovendien gevaarvrije overhead-oefeningen mogelijk. Deze powerbag beschikt over 6 grepen en over een resistente metalen ritssluiting.

Veelgestelde vragen

Hoe worden deze powerbags nog meer genoemd?

Deze powerbags hebben een aantal verschillende benamingen. De meest voorkomende benamingen zijn sandbag, fitness bag, weight bag en powerbag.

Welke oefeningen kun je doen met een powerbag?

Je kunt met een powerbag alle spiergroepen trainen, hierbij wat oefeningen die je kan doen: Side raise, bicep curl, chest press, deadlift, squats en weighted sit ups.

Hoeveel kilo is een powerbag?

Powerbags zijn er in allerlei verschillende gewichten. Ze beginnen meestal bij 5 kilo en gaan tot wel 30 kilo. Ook kun je meestal zelf het gewicht aanpassen door er meer of minder zand in te doen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 powerbags