Hoe word je een betere schaatser?

De winterperiode staat weer voor de deur en dat betekent dat we hopelijk weer lekker wedstrijdjes kunnen schaatsen met vrienden of familie. Ook kan het zijn dat je al een tijdje bezig bent met schaatsen als sport, maar je maar niet sneller wordt. Hoe zit dat nou? Hieronder lees je precies wat je kunt doen om sneller en beter te kunnen schaatsen zodat je straks alle wedstrijden wint.

Durf te falen

Allereerst is het belangrijk dat je weet dat het niet raar is als je een keer valt met het schaatsen. Het is namelijk bij elke sport goed om te weten dat je het niet in een keer kunt. Bij schaatsen werkt het precies hetzelfde. Je kunt heel gemakkelijk vallen met de sport, maar blijf dan niet verslagen op de grond zitten maar ga door. Hoe vaker je doorgaat hoe beter het gaat. Je leert namelijk enorm snel van je fouten en daardoor word je een stuk beter en sneller.

Bouw conditie en kracht op

Met schaatsen is het heel belangrijk dat je goede conditie hebt en dat je genoeg kracht in je benen hebt om het vol te houden. Een wedstrijd schaatsen kan namelijk heel intensief zijn en daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg er dus voor dat je een goede conditie hebt, waardoor je het voor jezelf een stuk makkelijker maakt. Ook goede beenspieren is een must voor het goed leren schaatsen. Zonder goede beenspieren wordt afzetten een stuk moeilijker. 

Veel plezier

Bovenal is het erg belangrijk om veel plezier te hebben in het schaatsen. Als je bijvoorbeeld elke dag met tegenzin naar de ijsbaan gaat heb je ook geen motivatie om beter te worden. Wanneer je met veel plezier richting de ijsbaan gaat dan heb je een stuk meer motivatie om de beste te worden en om elk wedstrijdje te winnen. Houd het dus voor jezelf leuk en daag jezelf uit om beter te worden.