5x Beste Yogablok

Yoga is de beste manier om te ontspannen na een lange werkdag of juist als je wakker wordt. Door middel van een yogablok behaal jij de moeilijkste posities bij yoga en werk je ondertussen aan je flexibiliteit, evenwicht en rust. Hieronder staan de beste yogablokken omschreven zodat jij snel kan ontspannen.

Lijst met de 5 beste yogablokken

Positive Things yogablok

De beste ondersteuning met yogaoefeningen met deze duurzame yogablokken. Dit yogablok is gemaakt van natuurkurk en heeft mooie afgeronde hoeken waardoor het blok fijn en prettig in de hand ligt. Het blok zorgt voor extra grip en ondersteuning en zorgt er uiteindelijk voor dat jij een sterker en evenwichtiger lichaam behaalt. Bij dit yogablok krijg je gratis yoga- en meditatieles. 

#DoYourYoga yogablok

Dit extra platte yogablok van #DoYourYoga is een hulpmiddel voor je yogatraining. Dit yogablok ondersteunt bij het uitvoeren van gecompliceerde asana’s en beginners. Het blok is gemaakt van EVA-materiaal en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Door dit yogablok kom je makkelijker in verschillende yogaposities en hou je door het blok de positie langer vast.

Virtufit yogablok

Vergroot je flexibiliteit en verbeter je balans met deze yogablokken van Virtufit. De blokken zijn gemaakt van EVA-foam met een antislip eigenschap. Daarnaast hebben ze afgeronde randen, zodat je goede grip hebt tijdens je oefeningen. Een yogablok biedt ondersteuning voor je handen, hoofd, knieën, voeten en rug. Met het blok kun je je oefeningen moeilijker maken of ze helpen je juist met een extra zetje.

NOVO yogablok

Dit yogablok is goed voor de aarde en goed voor jou. Het yogablok is gemaakt van biologisch kurk en is volledig recyclebaar. Het yogablok is gemaakt om stabiliteit en balans te geven tijdens oefeningen, pilates, herstel- of meditatiebeoefening. Het yogablok is ontworpen in de vorm van een baksteen met ronde randen voor zachte en gemakkelijke grip en comfort. 

Avento yogablok

Met dit yogablok kun je makkelijker je balans vinden of moeilijkere poses bij yoga behalen. Dit is een set van 2 yogablokken, gemaakt van foam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Voor ondersteuning van je evenwicht bij oefeningen en het verhoogt je flexibiliteit. Door de twee yogablokken zijn het veelzijdige hulpmiddel bij diverse yogahoudingen. Deze yogablokken hebben ook afgeronde hoeken voor optimale grip.

Veelgestelde vragen

Welke oefeningen kan je doen met een yogablok?

Je hebt verschillende oefeningen waar een yogablok een handig hulpmiddel bij is. Zo kun je de liggende vlinderhouding, halve maanhouding, duifhouding en neerwaartse hond met een yogablok doen.

Hoeveel yogablokken heb je nodig?

Voor de meeste yogastijlen is één blok genoeg. Voor Yin Yoga, dit is een langzame vorm van yoga waarbij de oefeningen drie tot vijf minuten worden aangehouden, is het wel aan te raden om twee blokken te kopen.

Welke yoga-accessoires heb je nog meer?

Je hebt natuurlijk een yogamat, hier doe jij je oefeningen op. Daarnaast kun je ook nog een yoga riem, yogabolsters, yogaballen en een yogaswing aanschaffen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 yogablokken