6x Beste Vliegvissen

Bij vliegvissen wordt er gebruikgemaakt van het gewicht van de lijn om het aas te werpen. Het aas bestaat meestal uit een haak met veertjes of haartjes. In het overzicht hieronder vind je alle benodigdheden om te gaan vliegvissen.

Lijst met de 6 beste vliegvissen

Shakespeare vliegvisset

Een complete set voor de beginnende en gevorderde vliegvisser. Deze set bestaat uit een vliegenhengel, vliegenreel, WF vliegenlijn en dyneema backing. Bij deze set zit een sterke cordura koker waarin je al je spullen kan doen en deze veilig kan transporteren. Er zit een gevlochten lusverbinding aan voor een simpele bevestiging voor je leader. In totaal kan de vlieghengel een afstand van 2,70 meter bereiken.

Topvanger vliegvissen kunstaas

Deze kunstaas set maakt uw vliegvissport accessoires compleet. Je krijgt verschillende soorten om mee te vliegvissen dus je kunt altijd variëren. In deze set zitten 12 stuks en zijn perfect om onder andere baars en forel te vangen.

Maximumcatch vliegvisset

Met deze set kun je meteen beginnen en heb je ook genoeg reservespullen voor de aankomende tijd. Bij deze set zitten maar liefst twaalf dingen namelijk een vliegvishengel, vlieglijnen, vlieglijn backing, dobbers, line straightener, 10 vliegvis assen, neopreen reel bag, schaar, flybox met aas, line nipper tool, tapered leader en een koker om alles in te doen.

Ron Thompson vliegvisset

Alles bij elkaar is dit een geweldige vliegvisset die voor zowel beginners als gevorderden makkelijk te gebruiken is. Bij deze set zit alles op mee te vliegvissen, zo krijg je een vliegvishengel, bijpassende vliegenreel, vliegvislijn, een gepolariseerde zonnebril, onthaaktang, vliegenbox en een set van 12 verschillende kunstvliegen. Deze lijnklasse is uitstekend om te vissen op forel, zalm, winde, voorn en baars.

Hengelsportcadeau vliegvisset

Een leuke beginnerset voor degene die het vliegvissen wil gaan proberen. De set bestaat uit een 2,40 meter lange vliegenhengel met reel, lijn, leader en kunstvliegen. Je kunt met deze set meteen aan de slag en zul je al snel je eerste vliegvis vangen.

Paladin vliegvis net

Om je vis binnen te halen, heb je dit handige vliegvisnet nodig. Het net is gemaakt van pvc, waarbij de haak niet vast blijft hangen. Ook is dit net bijzonder visvriendelijk en wekt het geen argwaan bij de vissen. Bovendien is dit net voorzien van een praktische magneethouder voor je haak.

€67,95
out of stock
Bol.com

Veelgestelde vragen

Wat vang je met vliegvissen?

Eigenlijk kun je alle vissoorten vangen met een vliegenhengel, denk hierbij aan een snoek, baars, karper en roofblei. In Nederland vang je meestal de ruisvoorn.

Welke verschillende kunstvliegen heb je?

Je hebt 5 verschillende categorieën kunstvliegen die allemaal een ander doel hebben. Zo heb je droge vliegen, die blijven op het water drijven en imiteren insecten. Dan heb je natte vliegen, die gaan onder water en imiteren onderwater insecten. Nimfen liggen diep op de bodem en imiteren larven. Streamers imiteren visjes, kikkers of muizen, deze zijn vaak fors van afmeting en hiervoor heb je een zwaardere hengel voor nodig. En de laatste is zalmvliegen, deze gebruik je om zalmen te vangen en lijkt op een garnaal.

Welke lijn voor vliegvissen?

Er zijn drijvende en zinkende lijnen, beginnende vliegvissers gebruiken een drijvende lijn.

Bekijk hieronder de volledige top-6 vliegvissen